VREME JE DA IH PROBATE Slani vafli od sira, odlični za doručak
Slani vafli mogu da posluže umesto hleba, a od njih možete da pravite i sendviče.
Sastojci:
4 jaja
300 g brašna
400 ml mleka
200 g rendanog parmezana
50 g rastopljenog putera
½ kašičice sode bikarbone
Prstohvat mlevene crvene paprike
Priprema:
Belanca umutite u čvrst sneg. Posebno pomešajte brašno, sodu bikarbonu, mlevenu papriku, so. Dodajte parmezan, mleko i žumance. Dobro izmešajte i dodajte sneg od belanaca. Izmešajte kašikom. Pecite vafle u zagrejanom aparatu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZO I JEFTINO Proja sa spanaćem je mekana i ukusna, odlična za lep početak dana
Od nekoliko sastojaka koje imate u kuhinji dobićete ukusan obrok ili predjelo.
KAO IZ RESTORANA Sendvič sa hrskavom piletinom i kačkavaljem, super doručak ili obrok za poneti
Sendvič možete pripremiti uveče i staviti u frižider do sutradan.
ZELJANICA OD GOTOVIH KORA Idealan izbor za doručak koji je preukusan, a brzo je gotov
Umesto zelja možete staviti spanać ili blitvu i napraviti pitu na isti način. Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.
NAJBOLJE PIROŠKE SA SIROM Ukusne su, mekane i vazdušaste, niko ne može da im odoli!
Odličan doručak ili večera uz šolju jogurta.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)