STARINSKI DORUČAK Posna proja sa prazilukom, mekana i veoma ukusna

Trpeza/ V.V.

19:00

Bakina vanglica 0

Može da se jede i sutradan.

STARINSKI DORUČAK Posna proja sa prazilukom, mekana i veoma ukusna
Shutterstock

Sastojci:

500 g kukuruznog brašna
150 g praziluka
6 dl kisele vode
150 ml ulja
so
1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Sitno iseckajte praziluk, malo ga posolite i propržite ga na 50 ml ulja. U brašno pomešano sa praškom za pecivo i kašičicom soli sipajte kiselu vodu i dobro promešajte. Dodati praziluk i dobro sjediniti. Smesu izliti u pleh preko papira za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading