STARINSKI DORUČAK Posna proja sa prazilukom, mekana i veoma ukusna
Može da se jede i sutradan.

Sastojci:
Možda vas zanima:

PROJA S MERAMA NA ČAŠE Jeftina je, lako se pravi i već za pola sata je na stolu!
Ova proja će uspeti i neiskusnim domaćicama.

NAJMEKŠA PROJA SA SIROM Jeftin obrok, napravi se od namirnica iz kuhinje i ispeče za 30 minuta!
Bez problema ćete ovu proju napraviti i ako niste iskusni u kuvanju.

BRZO I JEFTINO Proja sa spanaćem je pravi izbor za porodičnu večeru
Od nekoliko sastojaka koje imate u kuhinji dobićete kompletan obrok.

NAJBOLJI DORUČAK Proja sa origanom ima poseban šmek, a prosto se topi u ustima
Proja obogaćena začinom će vam se sigurno dopasti.
500 g kukuruznog brašna
150 g praziluka
6 dl kisele vode
150 ml ulja
so
1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Sitno iseckajte praziluk, malo ga posolite i propržite ga na 50 ml ulja. U brašno pomešano sa praškom za pecivo i kašičicom soli sipajte kiselu vodu i dobro promešajte. Dodati praziluk i dobro sjediniti. Smesu izliti u pleh preko papira za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)