STARINSKI DORUČAK Posna proja sa prazilukom, mekana i veoma ukusna
Može da se jede i sutradan.
Sastojci:
500 g kukuruznog brašna
150 g praziluka
6 dl kisele vode
150 ml ulja
so
1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Sitno iseckajte praziluk, malo ga posolite i propržite ga na 50 ml ulja. U brašno pomešano sa praškom za pecivo i kašičicom soli sipajte kiselu vodu i dobro promešajte. Dodati praziluk i dobro sjediniti. Smesu izliti u pleh preko papira za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PROJA S MERAMA NA ČAŠE Jeftina je, lako se pravi i već za pola sata je na stolu!
Ova proja će uspeti i neiskusnim domaćicama.
NAJMEKŠA PROJA SA SIROM Jeftin obrok, napravi se od namirnica iz kuhinje i ispeče za 30 minuta!
Bez problema ćete ovu proju napraviti i ako niste iskusni u kuvanju.
BRZO I JEFTINO Proja sa spanaćem je pravi izbor za porodičnu večeru
Od nekoliko sastojaka koje imate u kuhinji dobićete kompletan obrok.
NAJBOLJI DORUČAK Proja sa origanom ima poseban šmek, a prosto se topi u ustima
Proja obogaćena začinom će vam se sigurno dopasti.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
Komentari (0)