FRITULE SA JOGURTOM Puna činija mekih mirišljavih loptica koje su brzo spremne za jelo
Za fritule postoji mnogo recepata, a ovo je jedan od najbržih.
Sastojci:
200 ml jogurta
200 g brašna
1 jaje
2 kašike šećera
1 vanilin šećer
1 kašičica ruma
1 prstohvat soli
1 prašak za pecivo
Ulje, prah šećer
Priprema:
U manjoj šerpici zagrejte ulje da uštipci mogu da plivaju i ne dodiruju dno. Kada se zagreje, smanjite temperaturu na srednju jačinu ringle. Umutiti žicom jaje, šećer i vanilin šećer. Dodati jogurt, so i rum, pa sjediniti. Dodati brašno i prašak za pecivo. Sjediniti, pa sipati testo u špric sa otvorom debljine prsta ili u kesu za zamrzivač, pa odseći jedan ćošak debljine prsta. Fritule istiskati iznad šerpe sa vrelim uljem. Kada izađe testo dužine jednake širini otvora, nožem preseći. Šerpu ne puniti da se fritule mogu lako okrenuti. Kada se isprže sa jedne strane, same se okrenu na drugu. Ili malo pomozite viljuškom. Kada porumene sa obe strane, vadite ih na ubrus. Gotove pospite prah šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEMA LEPŠEG DORUČKA! Mekani uštipci koji su na stolu za pola sata, a nestanu iz činije dok se domaćica okrene!
Ovi uštipci mogu da se jedu uz sir i suhomesnate proizvode, ali i uz slatke namaze, poput džema i krema.
DRAGICA NAM JE DALA RECEPT ZA NAJMEKŠE PRINCES KROFNE Zamirisaće cela kuća
Napravite ovaj starinski slatkiš po receptu Dragice Marković iz Jasenice kod Valjeva
NAJSOČNIJE KROFNE Posne i mrsne, klasične i čokoladne, svi ih vole a pojedu se u slast!
Bez mleka i jaja, čokoladne, kepang, sa jabukama, fritule... Idealne za svaku priliku, oduševiće i one izbirljive.
DOMAĆE FRITULE Neodoljive i slatke, savršeno se slažu sa jogurtom
Fenomenalne krofne, uspeće svima, čak i potpunim početnicima.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)