SLANI ŠTAPIĆI Nastanu za pola sata, a nestanu dok trepneš, jer su lepši od onih iz pekare!
Slani štapići su uvek dobar izbor za posluženje, doručak ili užinu.
Sastojci:
1 kg brašna
250 ml mleka
250 ml vode
100 ml ulja
100 g margarina
1 kašičica soli
2 kašičice šećera
1 kesica suvog kvasca
I još:
1 žumance
2 kašike mleka
Po želji kim, mlevena paprika, susam
Priprema:
Pomešati sve sastojke za testo, zamesiti i ostaviti da naraste. Premesiti i kada ponovo naraste odvajati po malo (50 g) i praviti loptice. Ređati ih na radnu površinu, premazati uljem. Svaku lopticu razvući oklagijom i oblikovati štapić. Ređati na podmazan pleh. Štapiće premazati umućenim žumancetom i mlekom u koje je umešano malo kima, mlevene paprike ili po želji semenke i začini. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko pola sata.
Možda vas zanima:
NAJBOLJE PIROŠKE SA SIROM Ukusne su, mekane i vazdušaste, niko ne može da im odoli!
Odličan doručak ili večera uz šolju jogurta.
NAJMEKŠE KROFNE SA DŽEMOM Recept je iz bakine sveske i nema greške, svima uspeju!
Fantastično mekane i vazdušaste krofne koje deca obožavaju.
LEPINJE OD 1 SASTOJKA Verovali ili ne, moguće je, treba vam samo brašno, a savršeno su mekane!
Pecivo koje ide i uz slatke i uz slane namaze i može se jesti umesto hleba.
BAKINE KUPUS KIFLICE Ne brinite, nema kupusa unutra, nego su toliko lisnate da su po njemu dobile ime!
Neka kuća zamiriše na domaće pecivo.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)