LEPŠE NEGO IZ PEKARE! Puter kifle, meke kao pamuk, savršene za sladak doručak sa džemom
Pecivo koje ćete obožavati, može da se jede uz slatke i slane namaze.
Sastojci:
600 g glatkog brašna
250 ml mleka
100 g maslaca
100 g šećera
1 kesica kvasca
1 jaje
50 ml mlake vode
1 kašičica soli
Premaz:
2 kašike hladnog mleka
1 žumance
Priprema:
Otopite maslac u toplom mleku, a kvasac u toploj vodi. Pomešajte brašno, šećer, so, jaje, vodu s kvascem i mleko s maslacem. Mutite mikserom dok se sastojci ne sjedine u meko testo. Pokrijte krpom i pustite raste 1 sat da se udvostruči. Premesite i podelite testo na 10-12 kuglica. Oblikujte kifle i složite u pleh obložen pek papirom. Ostavite da narastu dok se greje rerne. Premažite ih mešavinom od mleka i umućenog žumanca. Pecite na 220 stepeni oko 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA SIROM I ŠUNKOM Neodoljivo pecivo idealno za doručak ili užinu, uz jogurt ili kiselo mleko
Mekane i sočne, najbolje stavite duplu meru.
DOMAĆE POGAČICE SA SIROM Ne mese se, pa je večera brzo na stolu!
Uz čašu jogurta imaćete odličan obrok ili užinu.
PO BAKINOM RECEPTU Starinske kiflice sa džemom, mirišljave i meke kao duša!
Ove kiflice možete praviti sa kremom umesto sa džemom, ili polovinu napunite jednim, a ostatak drugim namazom.
POGAČICE SA ČVARCIMA Ovo lisnato pecivo je mnogima omiljeni doručak
Počastite ukućane pravim delikatesom.
SVI TRAŽE OVAJ RECEPT Najlepša pita sa sirom, zbog nje se preskače burek iz pekare
Pita se pravi se sa gotovim korama, a izgleda kao da je razvijana oklagijom
DŽEM OD KRUŠAKA I VANILE Mirisni namaz kao izmišljen za jesen, koji pomera granice dobrog ukusa
Aroma vanile daje poseban šmek.
DOMAĆI PINĐUR Napravite najukusniju zimnicu po bakinom receptu, tajna je u jednom sastojku
Ovo je osnovna količina od koje ćete dobiti dve tegle od 800 grama. Ako želite da povećate i smanjite količinu uzmite u obzir da paprika uvek treba da bude duplo više u odnosu na paradajz
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
Komentari (0)