LEPŠE NEGO IZ PEKARE! Puter kifle, meke kao pamuk, savršene za sladak doručak sa džemom

Vesna Vukadinović

08:00

Bakina vanglica 0

Pecivo koje ćete obožavati, može da se jede uz slatke i slane namaze.

kulinarski specijalitet
Printscreen/Youtube

Sastojci:

600 g glatkog brašna

250 ml mleka

100 g maslaca

100 g šećera

1 kesica kvasca

1 jaje

50 ml mlake vode

1 kašičica soli

Premaz:

2 kašike hladnog mleka

1 žumance

Priprema:

Otopite maslac u toplom mleku, a kvasac u toploj vodi. Pomešajte brašno, šećer, so, jaje, vodu s kvascem i mleko s maslacem. Mutite mikserom dok se sastojci ne sjedine u meko testo. Pokrijte krpom i pustite raste 1 sat da se udvostruči. Premesite i podelite testo na 10-12 kuglica. Oblikujte kifle i složite u pleh obložen pek papirom. Ostavite da narastu dok se greje rerne. Premažite ih mešavinom od mleka i umućenog žumanca. Pecite na 220 stepeni oko 15 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading