LEPŠE NEGO IZ PEKARE! Puter kifle, meke kao pamuk, savršene za sladak doručak sa džemom
Pecivo koje ćete obožavati, može da se jede uz slatke i slane namaze.
Sastojci:
600 g glatkog brašna
250 ml mleka
100 g maslaca
100 g šećera
1 kesica kvasca
1 jaje
50 ml mlake vode
1 kašičica soli
Premaz:
2 kašike hladnog mleka
1 žumance
Priprema:
Otopite maslac u toplom mleku, a kvasac u toploj vodi. Pomešajte brašno, šećer, so, jaje, vodu s kvascem i mleko s maslacem. Mutite mikserom dok se sastojci ne sjedine u meko testo. Pokrijte krpom i pustite raste 1 sat da se udvostruči. Premesite i podelite testo na 10-12 kuglica. Oblikujte kifle i složite u pleh obložen pek papirom. Ostavite da narastu dok se greje rerne. Premažite ih mešavinom od mleka i umućenog žumanca. Pecite na 220 stepeni oko 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆE PUTER KIFLE ZA SAVRŠEN DORUČAK Zaboravićete na pekaru
Mekane i sočne, i dupla mera je malo.
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
SUNĐERASTE KIFLICE SE SMAŽU U TRENU Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekane i sočne, savršene za doručak ili užinu.
KIFLICE SA SLANINOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šolju jogurta.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)