Srpsko jelo kome nema mane: Ova slana torta sprema se očas posla, a ukus joj je fenomenalan!

NajŽena

10:54

Bakina vanglica 0

Ko kaže da torta mora biti slatka...

Slana torta
Shutterstock

Slane torte su nekada bile rezervisane samo za proslave ili slave, a danas možete da ih jedete i za ručak. Postoji toliko raznovrsnih recepata za slane torte, a mi vam donosimo ovaj sa krompirom, graškom i mesnim nareskom. Priprema nije teška, ali zahteva malo vremena.

Sastojci:

1 kg krompira
100 g šargarepe
100 g mesnog nareska
100 g graška
4 jajeta
30 ml ulja
200 g tvrdog sira

Priprema: Krompir isecite na kolutove, pa sipajte u posudu i prelijte vodom. Ostavite 10 minuta, pa procedite. U veliki tiganji ili plitju šerpu sipajte ulje, pa propržite krompir. Na pola prženja dodajte šargarepu isečenu na kockice i grašak. Posolite i pobiberite, pa pržite još malo. Na kraju dodajte seckani mesni narezak. Pržite još nekih 10 minuta, pa sklonite sa šporeta. Dodajte umućena jaja i promešajte. Polovinu smese sipajte u tepsiju obloženu pek papirom, pa pospite rendanim sirom. Preko stavite presotalu smesu sa krompirom. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Zatim sklonite foliju, pospite preostalim sirom i pecite još 15 minuta.

 

Komentari (0)

Loading