RECEPT ZA CICVARU Naše bake i deke su odrasle na ovom jelu koje je jednostavno, a daje snagu
Veoma ukusno i kalorično jelo, koje se jelo na selu, gde se naporno radilo.
Sastojci:
500 g sira
200 ml mleka
200 ml vode
8 kašika kukuruznog brašna
1 kašika masti
2 kašike kajmaka
1 kašičica soli
Priprema:
Vodu, mleko i mast staviti da provri. Dodati izmrvljen sir, posoliti po potrebi. U kipuću tečnost polako sipati kukuruzno brašno, neprestano mešajući. Kuvati desetak minuta na tihoj vatri, uz neprekidno mešanje. Na kraju dodati odozgo kajmak i poslužiti vruće.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)