RECEPT ZA CICVARU Naše bake i deke su odrasle na ovom jelu koje je jednostavno, a daje snagu
Veoma ukusno i kalorično jelo, koje se jelo na selu, gde se naporno radilo.
Sastojci:
500 g sira
200 ml mleka
200 ml vode
8 kašika kukuruznog brašna
1 kašika masti
2 kašike kajmaka
1 kašičica soli
Priprema:
Vodu, mleko i mast staviti da provri. Dodati izmrvljen sir, posoliti po potrebi. U kipuću tečnost polako sipati kukuruzno brašno, neprestano mešajući. Kuvati desetak minuta na tihoj vatri, uz neprekidno mešanje. Na kraju dodati odozgo kajmak i poslužiti vruće.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)