RECEPT ZA CICVARU Naše bake i deke su odrasle na ovom jelu koje je jednostavno, a daje snagu
Veoma ukusno i kalorično jelo, koje se jelo na selu, gde se naporno radilo.
Sastojci:
500 g sira
200 ml mleka
200 ml vode
8 kašika kukuruznog brašna
1 kašika masti
2 kašike kajmaka
1 kašičica soli
Priprema:
Vodu, mleko i mast staviti da provri. Dodati izmrvljen sir, posoliti po potrebi. U kipuću tečnost polako sipati kukuruzno brašno, neprestano mešajući. Kuvati desetak minuta na tihoj vatri, uz neprekidno mešanje. Na kraju dodati odozgo kajmak i poslužiti vruće.
Možda vas zanima:
BAKINA CICVARA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Kalorična i jaka, bićete siti satima
Savršena za doručak uz šolju kiselog mleka.
OVO SU JELE NAŠE DEKE I BAKE Cicvara je odličan doručak jer je kalorična i daje snagu
Recept za cicvaru se razlikuje u zavisnosti od kraja Srbije, ali je pravilo da se pravi isključivo sa kukuruznim brašnom, a ne sa palentom.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)