LAKE ZA PRIPREMU, NE UDARAJU NA DŽEP Omiljene mađarske mekike LANGOŠ

Izvor: alo.rs/I. V.

18:55

Kulinarski globus 0

Tradicionalno mađarsko jelo koje se rado sprema i kod nas. Tradicionalno se langoške premazuju belim lukom, pavlakom i sirom, a ta ista punjenja mogu biti različita, tačnije stavite na langoš ono što volite.

LAKE ZA PRIPREMU, NE UDARAJU NA DŽEP Omiljene mađarske mekike LANGOŠ
Schutterstock

 

Langoška sa slaninom

Sastojci:

600 g glatkog brašna

2 dl mleka

2,5 dl vode

40 g kvasca

2 kašičice soli

2 kašičice šećera

1 jaje

Za fil:

100 g slanine

2 dl kisele pavlake

3 čena belog luka

150 g kačkavalja

Priprema:

U malo toplog mleka izmrvite kvasac, pa dodajte šećer i ostavite da nadođe. U prosejano brašno dodajte so, razmućeno jaje, nadošli kvasac, mlako mleko i vode toliko da umesite glatko lepljivo testo. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da narasta. Testo rastanjite i nauljenim rukama stavljajte u zagrejano ulje, te pecite s obe strane. Pečene langoške pospite sitno seckanim belim lukom, a u sredinu stavite pavlaku, rendani sir i na kockice isečenu i kratko proprženu slaninu.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

https://trpeza.alo.rs/slatki-kutak/vesti/39670/kazu-da-je-nalik-svarcvald-torti-desert-cudnog-imena-i-jos-cudnovatijeg-ukusa/vest

Komentari (0)

Loading