LAKE ZA PRIPREMU, NE UDARAJU NA DŽEP Omiljene mađarske mekike LANGOŠ
Tradicionalno mađarsko jelo koje se rado sprema i kod nas. Tradicionalno se langoške premazuju belim lukom, pavlakom i sirom, a ta ista punjenja mogu biti različita, tačnije stavite na langoš ono što volite.
Langoška sa slaninom
Sastojci:
600 g glatkog brašna
2 dl mleka
2,5 dl vode
40 g kvasca
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
1 jaje
Za fil:
100 g slanine
2 dl kisele pavlake
3 čena belog luka
150 g kačkavalja
Priprema:
U malo toplog mleka izmrvite kvasac, pa dodajte šećer i ostavite da nadođe. U prosejano brašno dodajte so, razmućeno jaje, nadošli kvasac, mlako mleko i vode toliko da umesite glatko lepljivo testo. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da narasta. Testo rastanjite i nauljenim rukama stavljajte u zagrejano ulje, te pecite s obe strane. Pečene langoške pospite sitno seckanim belim lukom, a u sredinu stavite pavlaku, rendani sir i na kockice isečenu i kratko proprženu slaninu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)