LAKE ZA PRIPREMU, NE UDARAJU NA DŽEP Omiljene mađarske mekike LANGOŠ
Tradicionalno mađarsko jelo koje se rado sprema i kod nas. Tradicionalno se langoške premazuju belim lukom, pavlakom i sirom, a ta ista punjenja mogu biti različita, tačnije stavite na langoš ono što volite.
Langoška sa slaninom
Sastojci:
600 g glatkog brašna
2 dl mleka
2,5 dl vode
40 g kvasca
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
1 jaje
Za fil:
100 g slanine
2 dl kisele pavlake
3 čena belog luka
150 g kačkavalja
Priprema:
U malo toplog mleka izmrvite kvasac, pa dodajte šećer i ostavite da nadođe. U prosejano brašno dodajte so, razmućeno jaje, nadošli kvasac, mlako mleko i vode toliko da umesite glatko lepljivo testo. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da narasta. Testo rastanjite i nauljenim rukama stavljajte u zagrejano ulje, te pecite s obe strane. Pečene langoške pospite sitno seckanim belim lukom, a u sredinu stavite pavlaku, rendani sir i na kockice isečenu i kratko proprženu slaninu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
VARENIKI SA VIŠNJAMA Omiljeno ukrajinsko jelo u slatkom spoju, poći će vam voda na usta
Moguće je napraviti u slanoj ili slatkoj varijanti, sa različitim prilozima.
NAPULJSKI VAFLI Ovako ih prave Italijani, nema ko vam neće tražiti recept
Smesa se deli u tri činije, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
Komentari (0)