LAKE ZA PRIPREMU, NE UDARAJU NA DŽEP Omiljene mađarske mekike LANGOŠ
Tradicionalno mađarsko jelo koje se rado sprema i kod nas. Tradicionalno se langoške premazuju belim lukom, pavlakom i sirom, a ta ista punjenja mogu biti različita, tačnije stavite na langoš ono što volite.

Langoška sa slaninom
Sastojci:
600 g glatkog brašna
2 dl mleka
2,5 dl vode
40 g kvasca
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
1 jaje
Za fil:
100 g slanine
2 dl kisele pavlake
3 čena belog luka
150 g kačkavalja
Priprema:
U malo toplog mleka izmrvite kvasac, pa dodajte šećer i ostavite da nadođe. U prosejano brašno dodajte so, razmućeno jaje, nadošli kvasac, mlako mleko i vode toliko da umesite glatko lepljivo testo. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da narasta. Testo rastanjite i nauljenim rukama stavljajte u zagrejano ulje, te pecite s obe strane. Pečene langoške pospite sitno seckanim belim lukom, a u sredinu stavite pavlaku, rendani sir i na kockice isečenu i kratko proprženu slaninu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)