PIRE OD POVRĆA SA KOBASICOM Tradicionalno holandsko jelo idealno za gurmane

Vesna Vukadinović

15:52

Kulinarski globus 0

Probajte pire na malo drugačiji način.

PIRE OD POVRĆA SA KOBASICOM Tradicionalno holandsko jelo idealno za gurmane
Foto: Shutterstock

Pire od povrća sa kobasicom

Sastojci:

6 krompira

3 šargarepe

1 kašika putera

1 šoljica mleka

1 dimljena kobasica

1 crni luk

so, biber

Priprema:

Oljuštite šargarepu i krompir, isecite na komade i skuvajte u posoljenoj vodi. Povrće izvadite iz vode, dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Sipajte mleko i izgnječite da napravite pire. Začinite po ukusu solju i biberom. Kobasicu ispržite sa iseckanim crnim lukom. Možete da je malo gore zasečete na više mesta. Na tanjir stavite prvo pire od povrća, a preko kobasicu. Prelijte lukom i poslužite. 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)