Rapsodija mesa i povrća na vijetnamski način SAJGONSKA GOVEDINA dovodi duh Azije u dom
Azijska kuhinja je sve popularnija u našim krajevima, pa smo vam u tu svrhu pripremili jedan od tipičnih recepata za - vijetnamsko podneblje. Vjerujte nam, fantastičan je!
Sajgonska govedina
Sastojci:
600 g ramsteka isečenog na trakice (žilijen)
1 kašičica kurkume
1 dl susamovog ulja
2 dl vode
1,5 kašičice soli
2 praška za pecivo (ili gustin)
1 veliki luk
0,5 dl susamovog ulja
0,5 dl palmino ulje
2 čena belog luka
3-4 isečene sveže čili paprike
1 crvena paprika
2 mlada luka
150 g pečuraka
50 grama bambusa
1 limun
2 kašičice šećera
1 kašika ribljeg sosa
1 šaka korijandera
Priprema:
Ramstek treba odleži preko noći u marinadi od kurkume, susamovog ulja, vode, kineske soli i praška za pecivo.Sutradan propržiti meso u voku-pržiti najviše tri minuta, izvaditi i ocediti. Crni luk kratko propržiti na kombinaciji susamovog i palminog ulja.Zatim na ulje dodati beli luk,čili, papriku, mladi luk, šampinjone, bambus i na kraju - meso.Kada sve proključa, dodati sok od limuna, šećer, riblji sos, gustin ili prašak za pecivo ako nema gustoće, a na samom kraju - šaku korijandera Poslužite s pirinčem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)