Rapsodija mesa i povrća na vijetnamski način SAJGONSKA GOVEDINA dovodi duh Azije u dom
Azijska kuhinja je sve popularnija u našim krajevima, pa smo vam u tu svrhu pripremili jedan od tipičnih recepata za - vijetnamsko podneblje. Vjerujte nam, fantastičan je!
Sajgonska govedina
Sastojci:
600 g ramsteka isečenog na trakice (žilijen)
1 kašičica kurkume
1 dl susamovog ulja
2 dl vode
1,5 kašičice soli
2 praška za pecivo (ili gustin)
1 veliki luk
0,5 dl susamovog ulja
0,5 dl palmino ulje
2 čena belog luka
3-4 isečene sveže čili paprike
1 crvena paprika
2 mlada luka
150 g pečuraka
50 grama bambusa
1 limun
2 kašičice šećera
1 kašika ribljeg sosa
1 šaka korijandera
Priprema:
Ramstek treba odleži preko noći u marinadi od kurkume, susamovog ulja, vode, kineske soli i praška za pecivo.Sutradan propržiti meso u voku-pržiti najviše tri minuta, izvaditi i ocediti. Crni luk kratko propržiti na kombinaciji susamovog i palminog ulja.Zatim na ulje dodati beli luk,čili, papriku, mladi luk, šampinjone, bambus i na kraju - meso.Kada sve proključa, dodati sok od limuna, šećer, riblji sos, gustin ili prašak za pecivo ako nema gustoće, a na samom kraju - šaku korijandera Poslužite s pirinčem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)