Rapsodija mesa i povrća na vijetnamski način SAJGONSKA GOVEDINA dovodi duh Azije u dom

alo.rs/I. V:

09:31

Kulinarski globus 0

Azijska kuhinja je sve popularnija u našim krajevima, pa smo vam u tu svrhu pripremili jedan od tipičnih recepata za - vijetnamsko podneblje. Vjerujte nam, fantastičan je!

Rapsodija mesa i povrća na vijetnamski način SAJGONSKA GOVEDINA dovodi duh Azije u dom
Shutterstock

 

Sajgonska govedina

Sastojci:

600 g ramsteka isečenog na trakice (žilijen)

1 kašičica kurkume

1 dl susamovog ulja

2 dl vode

1,5 kašičice soli

2 praška za pecivo (ili gustin)

1 veliki luk

0,5 dl susamovog ulja

0,5 dl palmino ulje

2 čena belog luka

3-4 isečene sveže čili paprike

1 crvena paprika

2 mlada luka

150 g pečuraka

50 grama bambusa

1 limun

2 kašičice šećera

1 kašika ribljeg sosa

1 šaka korijandera

Priprema:

Ramstek treba odleži preko noći u marinadi od kurkume, susamovog ulja, vode, kineske soli i praška za pecivo.Sutradan propržiti meso u voku-pržiti najviše tri minuta, izvaditi i ocediti. Crni luk kratko propržiti na kombinaciji susamovog i palminog ulja.Zatim na ulje dodati beli luk,čili, papriku, mladi luk, šampinjone, bambus i na kraju - meso.Kada sve proključa, dodati sok od limuna, šećer, riblji sos, gustin ili prašak za pecivo ako nema gustoće, a na samom kraju - šaku korijandera Poslužite s pirinčem.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading