ZASLADITE SE KAO FRANCUSKINJA Mekani kolač sa flambiranim suvim šljivama
Francuski kolač sa flambiranim suvim šljivama odlično ide uz popodnevni čaj.
Sastojci:
400 ml mleka
3 jaja
100 g šećera
110 g brašna
200 g suvih šljiva
120 ml vode
5 kašika istopljenog putera
1 vanilin šećer
50 ml konjaka
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte mleko i so. Postepeno dodajte brašno i mešajte kašikom. Poklopite i stavite u frižider da stoji tri sata. Vodu i šljive kuvajte 10 minuta od trenutka kada provre. Dodajte konjak i flambirajte. Šljive izvadite i ostavite da se ohlade. Podmažite uljem kalup prečnika 20 cm i pospite brašnom. Testo sipajte i odozgo poređajte šljive. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije smeđu boju. Kolač istresite na tacnu naopako, isecite na kocke i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TETKA MICIN KOLAČ SA BRUSNICAMA Mere su na čaše, samo se izmeša i ispeče!
Mekani kolač koji može da stoji nekoliko dana.
IZGLEDA FANTASTIČNO, A TAKAV MU JE I UKUS! Osvežavajući rolat sa mandarinama i vanilom
Rolat sa mandarinama se lako pravi, a lepo izgleda, pa je odlično posluženje za goste.
RUM KOLAČ TERA VODU NA USTA A pravi se lako i gotov dok pristavite kafu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
ALKATRAZ KOCKE SE TOPE U USTIMA Polovina se smaže dok su još u plehu
Priprema je laka, a ukus božanstven.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)