TETKA MICIN KOLAČ SA BRUSNICAMA Mere su na čaše, samo se izmeša i ispeče!

Trpeza/ V.V.

10:30

Bakina vanglica 0

Mekani kolač koji može da stoji nekoliko dana.

TETKA MICIN KOLAČ SA BRUSNICAMA Mere su na čaše, samo se izmeša i ispeče!
Shutterstock

Sastojci:

 

150 g suvih brusnica

3 čaše brašna

4 jaja

1,5 čaša šećera

1,5 čaša jogurta

1 čaša ulja

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

Priprema:

U činiju stavite jogurt, brašno, oba šećera, prašak za pecivo i prstohvat soli. Dodajte pomešana jaja sa uljem. Mešajte varjačom dok se ne dobije ujednačena smesa. Dodajte brusnice i izmešajte. Sipajte po želji u podmazan kalup za hleb ili u pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta, odnosno dok čačkalica koju zabodete u sredinu ne bude suva kada je izvadite. Pre služenja možete posuti kolač šećerom u prahu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading