TETKA MICIN KOLAČ SA BRUSNICAMA Mere su na čaše, samo se izmeša i ispeče!
Mekani kolač koji može da stoji nekoliko dana.
Sastojci:
150 g suvih brusnica
3 čaše brašna
4 jaja
1,5 čaša šećera
1,5 čaša jogurta
1 čaša ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Priprema:
U činiju stavite jogurt, brašno, oba šećera, prašak za pecivo i prstohvat soli. Dodajte pomešana jaja sa uljem. Mešajte varjačom dok se ne dobije ujednačena smesa. Dodajte brusnice i izmešajte. Sipajte po želji u podmazan kalup za hleb ili u pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta, odnosno dok čačkalica koju zabodete u sredinu ne bude suva kada je izvadite. Pre služenja možete posuti kolač šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJI BANANA HLEB Mekani kolač koji odlično ide uz kafu
Priprema se jednostavno, a može da stoji nekoliko dana.
STARINSKI KOLAČ S MERAMA NA ŠOLJE Napravi se očas posla, a jede polagano s uživanjem!
Jednostavna poslastica koju generacije obožavaju.
POGAČICE SA KREMOM I VOĆEM Krckave, slatke, sočne, prosto neodoljive!
Poslastica od lisnatog testa, gotova za pola sata.
ZASLADITE SE KAO FRANCUSKINJA Mekani kolač sa flambiranim suvim šljivama
Francuski kolač sa flambiranim suvim šljivama odlično ide uz popodnevni čaj.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)