TIPIČAN BELGIJSKI RUČAK Skuvajte vaterzoi i oduševite se ukusom

Izvor: Alo.rs

18:01

Kulinarski globus 0

Nešto potpuno drugačije.

TIPIČAN BELGIJSKI RUČAK Skuvajte vaterzoi i oduševite se ukusom
Shutterstock

Pileći vaterzoi

Sastojci:

400 g pilećeg belog mesa

2 štapa praziluka

1 štap celera

2 šargarepe

4 manja krompira

1 glavica crnog luka

1 šolja pilećeg bujona

4 kašike putera

2 žumanca

1/2 šolje pavlake za kuvanje

1 kašika soka od limuna

so, biber

Priprema:

U blenderu usitnite praziluk, celer, šargarepu i crni luk, pa ostavite sa strane. U šerpi s otopljenim puterom poređajte piletinu, prelijte bujonom, začinite, poklopite. Kad proključa, smanjite ringlu i dodajte iseckano povrće. Poklopite i kuvajte još 20 minuta. U manjoj činiji umutite žumanca. U šerpi zagrejte pavlaku za kuvanje i dodajte jaja i sok od limuna, energično muteći dok ne postane gust krem. Začinite i prelijte preko piletine.

SAVET Piletinu kuvajte s kožicom da bi meso bilo sočno, ali je skinite kad se skuva

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading