TIPIČAN BELGIJSKI RUČAK Skuvajte vaterzoi i oduševite se ukusom

Alo.rs

18:01

Kulinarski globus 0

Nešto potpuno drugačije.

TIPIČAN BELGIJSKI RUČAK Skuvajte vaterzoi i oduševite se ukusom
Shutterstock

Pileći vaterzoi

Sastojci:

400 g pilećeg belog mesa

2 štapa praziluka

1 štap celera

2 šargarepe

4 manja krompira

1 glavica crnog luka

1 šolja pilećeg bujona

4 kašike putera

2 žumanca

1/2 šolje pavlake za kuvanje

1 kašika soka od limuna

so, biber

Priprema:

U blenderu usitnite praziluk, celer, šargarepu i crni luk, pa ostavite sa strane. U šerpi s otopljenim puterom poređajte piletinu, prelijte bujonom, začinite, poklopite. Kad proključa, smanjite ringlu i dodajte iseckano povrće. Poklopite i kuvajte još 20 minuta. U manjoj činiji umutite žumanca. U šerpi zagrejte pavlaku za kuvanje i dodajte jaja i sok od limuna, energično muteći dok ne postane gust krem. Začinite i prelijte preko piletine.

SAVET Piletinu kuvajte s kožicom da bi meso bilo sočno, ali je skinite kad se skuva

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading