TIPIČAN BELGIJSKI RUČAK Skuvajte vaterzoi i oduševite se ukusom
Nešto potpuno drugačije.
Pileći vaterzoi
Sastojci:
400 g pilećeg belog mesa
2 štapa praziluka
1 štap celera
2 šargarepe
4 manja krompira
1 glavica crnog luka
1 šolja pilećeg bujona
4 kašike putera
2 žumanca
1/2 šolje pavlake za kuvanje
1 kašika soka od limuna
so, biber
Priprema:
U blenderu usitnite praziluk, celer, šargarepu i crni luk, pa ostavite sa strane. U šerpi s otopljenim puterom poređajte piletinu, prelijte bujonom, začinite, poklopite. Kad proključa, smanjite ringlu i dodajte iseckano povrće. Poklopite i kuvajte još 20 minuta. U manjoj činiji umutite žumanca. U šerpi zagrejte pavlaku za kuvanje i dodajte jaja i sok od limuna, energično muteći dok ne postane gust krem. Začinite i prelijte preko piletine.
SAVET Piletinu kuvajte s kožicom da bi meso bilo sočno, ali je skinite kad se skuva
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
NAJBOLJI JE NAPRAVITI JE NA STARINSKI NAČIN Kukuruza puni stomak i dugo drži sitim
Podseća na našu proju.
BRZ I UKUSAN RUČAK Paprike punjene sirom po bakinom receptu
Oduševiće vas ukus!
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)