TIPIČAN BELGIJSKI RUČAK Skuvajte vaterzoi i oduševite se ukusom
Nešto potpuno drugačije.
Pileći vaterzoi
Sastojci:
400 g pilećeg belog mesa
2 štapa praziluka
1 štap celera
2 šargarepe
4 manja krompira
1 glavica crnog luka
1 šolja pilećeg bujona
4 kašike putera
2 žumanca
1/2 šolje pavlake za kuvanje
1 kašika soka od limuna
so, biber
Priprema:
U blenderu usitnite praziluk, celer, šargarepu i crni luk, pa ostavite sa strane. U šerpi s otopljenim puterom poređajte piletinu, prelijte bujonom, začinite, poklopite. Kad proključa, smanjite ringlu i dodajte iseckano povrće. Poklopite i kuvajte još 20 minuta. U manjoj činiji umutite žumanca. U šerpi zagrejte pavlaku za kuvanje i dodajte jaja i sok od limuna, energično muteći dok ne postane gust krem. Začinite i prelijte preko piletine.
SAVET Piletinu kuvajte s kožicom da bi meso bilo sočno, ali je skinite kad se skuva
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
NAJBOLJI JE NAPRAVITI JE NA STARINSKI NAČIN Kukuruza puni stomak i dugo drži sitim
Podseća na našu proju.
BRZ I UKUSAN RUČAK Paprike punjene sirom po bakinom receptu
Oduševiće vas ukus!
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)