ŠTO SE DUŽE SPREMA, TO JE BOLJE Prasence sa šljivama idealno da danas spremite
Zasitiće celu porodicu.
Prasence sa šljivama
Sastojci:
500 g svinjske plećke
200 g suvih šljiva
200 g krompira
200 g šargarepe
4-5 čenova belog luka
so
svinjska mast (može i ulje)
Priprema:
Ovo jelo se sprema satima, što duže, to bolje. Iseckajte meso da napravite zaseke, dobro ga usolite i zamastite. Ostavite preko noći u frižideru. Stavite meso u pleh, pokrijte folijom i pecite sat vremena, a onda izvadite i nakvasite svuda sokom od pečenja i okrenite. Posle dva sata pečenja, stavite pored mesa naseckane krompire, šargarepu i beli luk. Suve šljive ubacite u zasečeno meso, a šta ostane pomešajte s povrćem. Pecite još sat vremena pod folijom, a onda otkrijte da se sve zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
BRZ I UKUSAN RUČAK Paprike punjene sirom po bakinom receptu
Oduševiće vas ukus!
JELO NA KAŠIKU KOJE SVAKOJ DOMAĆICI USPEVA Deca će ga zavoleti i stalno ćete ga praviti
Zdravo i neodoljivo jelo.
ZNAJU KOMŠIJE ŠTA JE DOBRO Janija bugarska čarolija
Probajte, oduševićete se.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)