ŠTO SE DUŽE SPREMA, TO JE BOLJE Prasence sa šljivama idealno da danas spremite
Zasitiće celu porodicu.
Prasence sa šljivama
Sastojci:
500 g svinjske plećke
200 g suvih šljiva
200 g krompira
200 g šargarepe
4-5 čenova belog luka
so
svinjska mast (može i ulje)
Priprema:
Ovo jelo se sprema satima, što duže, to bolje. Iseckajte meso da napravite zaseke, dobro ga usolite i zamastite. Ostavite preko noći u frižideru. Stavite meso u pleh, pokrijte folijom i pecite sat vremena, a onda izvadite i nakvasite svuda sokom od pečenja i okrenite. Posle dva sata pečenja, stavite pored mesa naseckane krompire, šargarepu i beli luk. Suve šljive ubacite u zasečeno meso, a šta ostane pomešajte s povrćem. Pecite još sat vremena pod folijom, a onda otkrijte da se sve zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
BRZ I UKUSAN RUČAK Paprike punjene sirom po bakinom receptu
Oduševiće vas ukus!
JELO NA KAŠIKU KOJE SVAKOJ DOMAĆICI USPEVA Deca će ga zavoleti i stalno ćete ga praviti
Zdravo i neodoljivo jelo.
ZNAJU KOMŠIJE ŠTA JE DOBRO Janija bugarska čarolija
Probajte, oduševićete se.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)