ARANČINI SA SICILIJE Probajte fantastične loptice od pirinča punjene sirom
Na italijanskom "arančini" znači “male pomorandže”. Loptice od pirinča su dobile ovaj naziv jer podsećaju na njih veličinom i bojom
Sastojci:
300 g pirinča
150 g mocarele
1 šolja parmezana
4 jaja
300 g prezli
ulje za prženje
Priprema:
Skuvajte pirinač da omekša. Posolite, ocedite vodu i ostavite da se ohladi. Umutite viljuškom dva jaja i pomešajte sa parmezanom. Zatim ovu smesu pomešajte sa kuvanim pirinčom. Posebno umutite ostala jaja. Pravite loptice i u sredinu svake stavite komad mocarele. Loptice uvaljajte prvo u jaja, pa u prezle. Pržite ih u zagrejanoj ulju na umerenoj vatri dok ne dobiju zlatno-braon boju. Vadite ih na papirnati ubrus koji će upiti višak ulja.
Savet: Loptice stavite 10 minuta u zamrzivač pre valjanja u prezle i prženja kako bi zadržale oblik.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
PLJESKAVICE OD PIRINČA Jednostavno i brzo se prave, a ukus im je savršen!
Poslužite uz jela od mesa ili ribe.
DECA IH OBOŽAVAJU Ćureće ćufte u sosu od paradajza, neverovatno sočne
Poslužite uz barenu testeninu ili krompir.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)