ARANČINI SA SICILIJE Probajte fantastične loptice od pirinča punjene sirom
Na italijanskom "arančini" znači “male pomorandže”. Loptice od pirinča su dobile ovaj naziv jer podsećaju na njih veličinom i bojom

Sastojci:
Možda vas zanima:
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.

PLJESKAVICE OD PIRINČA Jednostavno i brzo se prave, a ukus im je savršen!
Poslužite uz jela od mesa ili ribe.

DECA IH OBOŽAVAJU Ćureće ćufte u sosu od paradajza, neverovatno sočne
Poslužite uz barenu testeninu ili krompir.
300 g pirinča
150 g mocarele
1 šolja parmezana
4 jaja
300 g prezli
ulje za prženje

Priprema:
Skuvajte pirinač da omekša. Posolite, ocedite vodu i ostavite da se ohladi. Umutite viljuškom dva jaja i pomešajte sa parmezanom. Zatim ovu smesu pomešajte sa kuvanim pirinčom. Posebno umutite ostala jaja. Pravite loptice i u sredinu svake stavite komad mocarele. Loptice uvaljajte prvo u jaja, pa u prezle. Pržite ih u zagrejanoj ulju na umerenoj vatri dok ne dobiju zlatno-braon boju. Vadite ih na papirnati ubrus koji će upiti višak ulja.
Savet: Loptice stavite 10 minuta u zamrzivač pre valjanja u prezle i prženja kako bi zadržale oblik.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)