TEŽE SE IZGOVARA, ALI SE LAKO JEDE Gruzijski specijalitet ćete odmah zavoleti!

Alo.rs

12:03

Kulinarski globus 0

Oduševiće sve ukućane.

TEŽE SE IZGOVARA, ALI SE LAKO JEDE Gruzijski specijalitet ćete odmah zavoleti!
Shutterstock

Mchadi - Jelo od kukuruznog brašna

Sastojci:

650 g kukuruznog brašna

2 jajeta

500 ml jogurta

50 g putera

kašičica soli

2 kašičice praška za pecivo

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte suve sastojke - brašno, prašak za pecivo, so, a u drugoj jaja, jogurt i puter. Zatim polako sjedinite sastojke, dok testo ne postane glatko. Testo treba da odstoji pola sata prekriveno folijom da se ne bi stvorila korica. Nakon toga pravite loptice, zatim ih pritisnite dlanom i u sredini utisnite kružić, pa nožem
napravite šare u obliku romboida/kockica. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading