TEŽE SE IZGOVARA, ALI SE LAKO JEDE Gruzijski specijalitet ćete odmah zavoleti!
Oduševiće sve ukućane.
Mchadi - Jelo od kukuruznog brašna
Sastojci:
650 g kukuruznog brašna
2 jajeta
500 ml jogurta
50 g putera
kašičica soli
2 kašičice praška za pecivo
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte suve sastojke - brašno, prašak za pecivo, so, a u drugoj jaja, jogurt i puter. Zatim polako sjedinite sastojke, dok testo ne postane glatko. Testo treba da odstoji pola sata prekriveno folijom da se ne bi stvorila korica. Nakon toga pravite loptice, zatim ih pritisnite dlanom i u sredini utisnite kružić, pa nožem
napravite šare u obliku romboida/kockica. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PLJESKAVICE OD PAPRIKA Slasni delikates koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, ukusa bez premca
Sočne i slasne, pravićete stalno.
PLJESKAVICE OD SPANAĆA Zdrave i ukusne, prste da poližete, za savršen ručak
Sočne i drugačije pljeskavice raspametiće i one izbirljive.
KOFTE Turski specijalitet koji se služio u Sulejmanovom haremu, podseća na pljeskavice a još sočniji
Ako volite klasične pljeskavice, kofte ćete obožavati.
BRZE PLJESKAVICE Po tradicionalnom receptu
Toliko će vam se dopasti ,da ćete samo njih praviti.Priprema je jednostavna i laka a ukus je neverovatan.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)