TEŽE SE IZGOVARA, ALI SE LAKO JEDE Gruzijski specijalitet ćete odmah zavoleti!

Izvor: Alo.rs

12:03

Kulinarski globus 0

Oduševiće sve ukućane.

TEŽE SE IZGOVARA, ALI SE LAKO JEDE Gruzijski specijalitet ćete odmah zavoleti!
Shutterstock

Mchadi - Jelo od kukuruznog brašna

Sastojci:

650 g kukuruznog brašna

2 jajeta

500 ml jogurta

50 g putera

kašičica soli

2 kašičice praška za pecivo

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte suve sastojke - brašno, prašak za pecivo, so, a u drugoj jaja, jogurt i puter. Zatim polako sjedinite sastojke, dok testo ne postane glatko. Testo treba da odstoji pola sata prekriveno folijom da se ne bi stvorila korica. Nakon toga pravite loptice, zatim ih pritisnite dlanom i u sredini utisnite kružić, pa nožem
napravite šare u obliku romboida/kockica. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading