GRUZIJSKI HAČAPURI STOMAK NAPUNI Preukusno testo dopašće se svima!
Oduševiće vas kako se lako sprema.
Gruzijski hačapuri
Sastojci:
2 kašičice suvog kvasca
4 čaše toplog mleka
6 kašika margarina
2 kašike meda
2 do 2,5 šolja brašna
1 kašičica soli
1/4 kašike mlevenog korijandera
Za fil:
1 jaje
120 g sira
Priprema:
U veliku posudu rastvorite kvasac u toplom mleku, pa mu dodajte puter i med i sve lepo sjedinite. U drugoj posudi umešajte brašno, so i korijander, pa postepeno dodajte u kvasac mešavinu, mesite dok ne dobijete glatku smesu. Izručite testo na pobrašnjenu površinu, pa nastavite sa mešenjem još 10 minuta, dok ne postane elastično. Napravite fi l od jaja i sira, kojim ćete puniti testo. Izdvojte male loptice od testa, zatim ih razvijte, napunite filom, pa ih smotajte u vrećicu skupljajuć i i uvijajuć i u čvor. Zatim ih položite u prethodno podmazan pleh i ostavite da odstoje oko sat vremena. Pecite na 300 stepeni 30-35 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Limun kocke imaju NEODOLJIV ukus
Slatkiš je kom niko ne može da odoli.
U dane posta spremite preukusnu poslasticu koju svi volimo, po receptu Dragane Varevac
Kapri torta bez mleka i jaja.
POMAŽE KOD GOJAZNOSTI Supa od samo TRI sastojka očistiće vam creva
Ako imate problem sa gojaznošću, isprobajte ovu supu.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)