GRUZIJSKI HAČAPURI STOMAK NAPUNI Preukusno testo dopašće se svima!
Oduševiće vas kako se lako sprema.

Gruzijski hačapuri
Sastojci:
2 kašičice suvog kvasca
4 čaše toplog mleka
6 kašika margarina
2 kašike meda
2 do 2,5 šolja brašna
1 kašičica soli
1/4 kašike mlevenog korijandera
Za fil:
1 jaje
120 g sira
Priprema:
U veliku posudu rastvorite kvasac u toplom mleku, pa mu dodajte puter i med i sve lepo sjedinite. U drugoj posudi umešajte brašno, so i korijander, pa postepeno dodajte u kvasac mešavinu, mesite dok ne dobijete glatku smesu. Izručite testo na pobrašnjenu površinu, pa nastavite sa mešenjem još 10 minuta, dok ne postane elastično. Napravite fi l od jaja i sira, kojim ćete puniti testo. Izdvojte male loptice od testa, zatim ih razvijte, napunite filom, pa ih smotajte u vrećicu skupljajuć i i uvijajuć i u čvor. Zatim ih položite u prethodno podmazan pleh i ostavite da odstoje oko sat vremena. Pecite na 300 stepeni 30-35 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:


OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Limun kocke imaju NEODOLJIV ukus
Slatkiš je kom niko ne može da odoli.

U dane posta spremite preukusnu poslasticu koju svi volimo, po receptu Dragane Varevac
Kapri torta bez mleka i jaja.

POMAŽE KOD GOJAZNOSTI Supa od samo TRI sastojka očistiće vam creva
Ako imate problem sa gojaznošću, isprobajte ovu supu.

PAO DE LO DE OVAR Sunđerasta poslastica iz Portugalije koja osvaja ukusom od 1700.godine
Jednostavna i neodoljiva, bićete oduševljeni.

TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za neodoljivu italijansku poslasticu
U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti.

GERMKNEDLE Austrijski specijalitet po receptu za čistu desetku, svaki zalogaj je bolji od prethodnog
U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

ŠOMLOI GALUŠKA Mađarska poslastica koja oduševljava od 1956, a iza nastanka krije prelepu ljubavnu priču
1956. godine, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, 1956. godine osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu.

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Pikantni ručak za prave gurmane i one izbirljive
Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.
Komentari (0)