GRUZIJSKI HAČAPURI STOMAK NAPUNI Preukusno testo dopašće se svima!

Alo.rs

19:01

Kulinarski globus 0

Oduševiće vas kako se lako sprema.

GRUZIJSKI HAČAPURI STOMAK NAPUNI Preukusno testo dopašće se svima!
unsplash.com

Gruzijski hačapuri

Sastojci:

2 kašičice suvog kvasca

4 čaše toplog mleka

6 kašika margarina

2 kašike meda

2 do 2,5 šolja brašna

1 kašičica soli

1/4 kašike mlevenog korijandera

Za fil:

1 jaje

120 g sira

Priprema:

U veliku posudu rastvorite kvasac u toplom mleku, pa mu dodajte puter i med i sve lepo sjedinite. U drugoj posudi umešajte brašno, so i korijander, pa postepeno dodajte u kvasac mešavinu, mesite dok ne dobijete glatku smesu. Izručite testo na pobrašnjenu površinu, pa nastavite sa mešenjem još 10 minuta, dok ne postane elastično. Napravite fi l od jaja i sira, kojim ćete puniti testo. Izdvojte male loptice od testa, zatim ih razvijte, napunite filom, pa ih smotajte u vrećicu skupljajuć i i uvijajuć i u čvor. Zatim ih položite u prethodno podmazan pleh i ostavite da odstoje oko sat vremena. Pecite na 300 stepeni 30-35 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading