ORIJENTALNI SPECIJALITET Jagnjeći đuveč na turski način jede se bez daha!
Jagnjeći đuveč se služi uz kuvani pirinač.

Sastojci:
Možda vas zanima:

RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!
Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.

ĆEVAPI IZ RERNE Ne morate da stojite pored šporeta, a veoma su sočni i ukusni kao sa roštilja!
Ćevapi pripremljeni na ovaj način biće brzo spremni za jelo.

RUČAK KOJI SVI VOLE Najbolji recept za pečeno pile, reš korica, a meso mekano i sočno
Jelo oko koga nema mnogo posla, a svi ga vole.

PREDLOG ZA RUČAK Mekana dinstana džigerica s povrćem u ukusnom umaku
Uvek ćete je praviti po ovom receptu.
800 g jagnjetine isečene na kockice
1 plavi patlidžan
100 g boranije
3 krompira
3 šargarepe
1 tikvica
3 paprike
3 paradajza
2 glavice crnog luka
1 kašika crvene mlevene paprike
2 lovorova lista
2 kašike mešavine začina
3 čena belog luka
½ kašike sirćeta
so, biber
Priprema:
Prodinstajte crni i beli luk na zagrejanom ulju da požute, dodajte šargarepu i meso i dinstajte 15 minuta. Po potrebi dodajte malo vode. Dodajte očišćene i isečene paprike, boraniju, tikvicu, krompir, paradajz, patlidžan, lovor i po potrebi još ulja. Začinite i dodajte još oko 300 ml vode. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri 15 minuta. Sklonite sa šporeta i prebacite posudu za pečenje. Pecite jedan sat u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)