ORIJENTALNI SPECIJALITET Jagnjeći đuveč na turski način jede se bez daha!
Jagnjeći đuveč se služi uz kuvani pirinač.
Sastojci:
800 g jagnjetine isečene na kockice
1 plavi patlidžan
100 g boranije
3 krompira
3 šargarepe
1 tikvica
3 paprike
3 paradajza
2 glavice crnog luka
1 kašika crvene mlevene paprike
2 lovorova lista
2 kašike mešavine začina
3 čena belog luka
½ kašike sirćeta
so, biber
Priprema:
Prodinstajte crni i beli luk na zagrejanom ulju da požute, dodajte šargarepu i meso i dinstajte 15 minuta. Po potrebi dodajte malo vode. Dodajte očišćene i isečene paprike, boraniju, tikvicu, krompir, paradajz, patlidžan, lovor i po potrebi još ulja. Začinite i dodajte još oko 300 ml vode. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri 15 minuta. Sklonite sa šporeta i prebacite posudu za pečenje. Pecite jedan sat u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PILETINA U MLEKU UKUSOM BUDI SVA ČULA Ukućani će stajati u redu za još
Mekana i sočna, a bićete siti satima.
ČAČANSKI LONAC OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Neće mu odoleti ni najveći gurmani
Prepun različitih vrsta mesa, za ručak koji se pamti.
MESO U SOSU OD AJVARA Mekani sočni zalogaji u pikatnom umaku
Uz dodatak krompira imaćete savršen ručak.
RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!
Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)