RUČAK KOJI SVI VOLE Najbolji recept za pečeno pile, reš korica, a meso mekano i sočno

Vesna Vukadinović

10:30

Sezonski recepti 0

Jelo oko koga nema mnogo posla, a svi ga vole.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

1 pile (oko 1,5 kg)

800 g krompira

200 g šampinjona

2 paprike

1 crni luk

2 kašike ulja

1 kašika mešavine začina za piletinu

1 kašika mešavine začina za krompir

Priprema:

Pile začiniti. Krompir oljuštiti, iseckati na kriške i začiniti. Paprike iseckati na kolutove, a luk na kriške. Pleh premazati uljem, staviti pile, okolo rasporediti krompir, papriku, luk. Pokapati uljem, posoliti. Staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Nakon 20 minuta, pile okrenuti. Temperaturu smanjiti na 180 stepeni i peći još 20 minuta. Ponovno okrenuti pile i dodati pečurke, pa peći još 10 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading