RUČAK KOJI SVI VOLE Najbolji recept za pečeno pile, reš korica, a meso mekano i sočno
Jelo oko koga nema mnogo posla, a svi ga vole.
Sastojci:
1 pile (oko 1,5 kg)
800 g krompira
200 g šampinjona
2 paprike
1 crni luk
2 kašike ulja
1 kašika mešavine začina za piletinu
1 kašika mešavine začina za krompir
Priprema:
Pile začiniti. Krompir oljuštiti, iseckati na kriške i začiniti. Paprike iseckati na kolutove, a luk na kriške. Pleh premazati uljem, staviti pile, okolo rasporediti krompir, papriku, luk. Pokapati uljem, posoliti. Staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Nakon 20 minuta, pile okrenuti. Temperaturu smanjiti na 180 stepeni i peći još 20 minuta. Ponovno okrenuti pile i dodati pečurke, pa peći još 10 minuta.
Možda vas zanima:
OVAJ RUČAK SE SAM SPREMA Pečeno pile sa krckavom koricom i mirišljavim začinima koji mu daju odličan ukus
Uz ovakvo meso je dovoljna sezonska salata, a možete poslužiti i bareni krompir.
NEDELJNI RUČAK Punjeno pile sa hrskavom koricom sigurno će okupiti porodicu oko stola
Pravi izbor za porodični ručak.
PEČENO PILE IZ RERNE Evo kako će mu korica biti krckava, a meso meko i sočno
Poslužite uz pire krompir i zelenu salatu.
ODLIČAN RUČAK Pečeno pile sa ovim začinima je aromatično i veoma ukusno
Pečeno pile pripremljeno na ovaj način poslužite uz krompir ili pirinač.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)