Indijska tanduri piletina sočna je zbog posebnog sastojka u kojem se marinira

alo.rs

09:30

Kulinarski globus 0

Tanduri piletina najčešće u indijskim restoranima poslužuje uz kuvani pirinač, limun i crni luk.

Indijska tanduri piletina sočna je zbog posebnog sastojka u kojem se marinira
Shutterstock

 

Tanduri piletina

Sastojci:

500 g otkoštenog pilećeg karabataka bez kožice

1 šolja grčkog jogurta

2 kašičice čilija u prahu

1 kašičica kima u prahu

1 kašičica kurkume u prahu

1 kašičica garam masale u prahu

1 kašičica korijandera u prahu

1 kašičica narendanog svežeg đumbira

1 kašičica zgnječenog belog luka

2 kašike rastopljenog putera 

Priprema: 

Na najdebljem delu mesa napravite mali rez. U činiji pomešajte grčki jogurt, sve začine, đumbir i beli luk i umasirajte smesu u meso. Pustite da meso odstoji u marinadi - poklopljeno, u frižideru, oko pola sata do sat. Zagrejte rernu na 200-210 stepeni. Stavite jednu rešetku u sredinu rerne, a drugu na najviši nivo, ispod grejača za roštilj. Navucite piletinu na ražnjiće. Stavite meso u pleh sa papirom za pečenje a pleh postavite na sredinu rerne. Ostavite da se peče 15 minuta, a na pola vremena pečenja okrenite meso. Nakon toga uključite opciju roštilja u rerni i zagrejte je na 275 stepeni. Premažite piletinu otopljenim puterom i stavite je na gornju rešetku. Pecite dok ne dobije hrskavu koricu, oko 10 minuta. Izvadite piletinu iz rerne, izvadite štapiće za jelo i poslužite sa kuvanim pirinčem, lukom i kriškama limuna i/ili pečenim ili grilovanim povrćem.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 
doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading