Indijska tanduri piletina sočna je zbog posebnog sastojka u kojem se marinira
Tanduri piletina najčešće u indijskim restoranima poslužuje uz kuvani pirinač, limun i crni luk.
Tanduri piletina
Sastojci:
500 g otkoštenog pilećeg karabataka bez kožice
1 šolja grčkog jogurta
2 kašičice čilija u prahu
1 kašičica kima u prahu
1 kašičica kurkume u prahu
1 kašičica garam masale u prahu
1 kašičica korijandera u prahu
1 kašičica narendanog svežeg đumbira
1 kašičica zgnječenog belog luka
2 kašike rastopljenog putera
Priprema:
Na najdebljem delu mesa napravite mali rez. U činiji pomešajte grčki jogurt, sve začine, đumbir i beli luk i umasirajte smesu u meso. Pustite da meso odstoji u marinadi - poklopljeno, u frižideru, oko pola sata do sat. Zagrejte rernu na 200-210 stepeni. Stavite jednu rešetku u sredinu rerne, a drugu na najviši nivo, ispod grejača za roštilj. Navucite piletinu na ražnjiće. Stavite meso u pleh sa papirom za pečenje a pleh postavite na sredinu rerne. Ostavite da se peče 15 minuta, a na pola vremena pečenja okrenite meso. Nakon toga uključite opciju roštilja u rerni i zagrejte je na 275 stepeni. Premažite piletinu otopljenim puterom i stavite je na gornju rešetku. Pecite dok ne dobije hrskavu koricu, oko 10 minuta. Izvadite piletinu iz rerne, izvadite štapiće za jelo i poslužite sa kuvanim pirinčem, lukom i kriškama limuna i/ili pečenim ili grilovanim povrćem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)