Indijska tanduri piletina sočna je zbog posebnog sastojka u kojem se marinira
Tanduri piletina najčešće u indijskim restoranima poslužuje uz kuvani pirinač, limun i crni luk.
Tanduri piletina
Sastojci:
500 g otkoštenog pilećeg karabataka bez kožice
1 šolja grčkog jogurta
2 kašičice čilija u prahu
1 kašičica kima u prahu
1 kašičica kurkume u prahu
1 kašičica garam masale u prahu
1 kašičica korijandera u prahu
1 kašičica narendanog svežeg đumbira
1 kašičica zgnječenog belog luka
2 kašike rastopljenog putera
Priprema:
Na najdebljem delu mesa napravite mali rez. U činiji pomešajte grčki jogurt, sve začine, đumbir i beli luk i umasirajte smesu u meso. Pustite da meso odstoji u marinadi - poklopljeno, u frižideru, oko pola sata do sat. Zagrejte rernu na 200-210 stepeni. Stavite jednu rešetku u sredinu rerne, a drugu na najviši nivo, ispod grejača za roštilj. Navucite piletinu na ražnjiće. Stavite meso u pleh sa papirom za pečenje a pleh postavite na sredinu rerne. Ostavite da se peče 15 minuta, a na pola vremena pečenja okrenite meso. Nakon toga uključite opciju roštilja u rerni i zagrejte je na 275 stepeni. Premažite piletinu otopljenim puterom i stavite je na gornju rešetku. Pecite dok ne dobije hrskavu koricu, oko 10 minuta. Izvadite piletinu iz rerne, izvadite štapiće za jelo i poslužite sa kuvanim pirinčem, lukom i kriškama limuna i/ili pečenim ili grilovanim povrćem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PASTEL DE NATA Očaravajući portugalski desert ukusa koji ćete pamtiti, a drugačiji od svega što ste jeli
Portugalsko slatko pecivo punjeno kremom od žumanaca oduševiće i one koji ne vole slatko.
PORTUGALSKI SENDVIČI BOLJI OD KLASIČNIH Po originalnom receptu, slasni i mekani kao duša
Francesinha (u prevodu sa portugalskog mala Fancuskinja) specijalitet je koji dolazi iz Portugala, tačnije iz grada Porta, gde postoje restorani specijalizovani za ovu vrstu jela.
BURITO S MLEVENIM MESOM Meksički specijalitet za dane kada nemate vremena, a prava je eksplozija ukusa
Tradicionalno meksičko jelo nestaće sa stola odmah.
KAZANDIBI Probajte i uverite se zašto ceo kontinent obožava turski puding
Desert kazandibi potiče iz jelovnika starih Rimljana, a kasnije su ga preuzeli Turci.
BRIGADERO Brazilski kolačići bez kojih nijedna proslava ne može da prođe, a tope se u ustima
Supruga brigadira Eduarda Gomeza napravila je ove ukusne kuglice od kondenzovanog mleka i kakao praha, po čemu su i dobili ime.
Komentari (0)