UKUSAN I JEFTIN RUČAK ZA CELU PORODICU Piletina u sosu od jogurta po indijskom receptu
Uživajte u svakom zalogaju.
Indijska piletina sa jogurtom
Sastojci (za 2 porcije):
300 g pilećeg belog mesa
300 ml jogurta
1 crni luk
2 čena belog luka
1/4 kašičice cimeta
1/4 kašičice muskatnog oraha
1 kašičica sušenog đumbira
so, biber
Priprema:
Piletinu isecite na kockice. U tiganju na malo ulja ili masti propržite je da blago porumeni, a onda izvadite i
stavite na tanjir. Temperaturu ringle smanjite na srednju. U tiganj, u kojem ste pržili piletinu, prvo sipajte
cimet i muskatni orah, propržite, a onda dodajte crni luk. Ukoliko vam se učini da će zagoreti, stavite nekoliko kašika vode. U luk dodajte sitno iseckani beli luk i rendani đumbir. Propržite par minuta, a onda vratite i piletinu u tiganj. Dolivajte jogurt deo po deo, usput mešajući. Začinite solju i biberom. Ostavite da se krčka 10 minuta. Jogurt će se razvodniti tako da ovaj sos možete zgusnuti kašičicom brašna razmućenog u nekoliko kašika hladne vode. Sipajte smesu u tiganj i promešajte. Služite s pirinčem!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
BAKA ZNA NAJBOLJE Paprikaš po njenom receptu je prosto neodoljiv
Sve sastojke verovatno već imate u kuhinji.
SUPA KOJA GREJE DUŠU Vitaminska bomba od povrća koju možete jesti svaki dan
Povrća ima u izobilju.
MOŽETE LI ZAMISLITI UKUSNIJI RUČAK? Obrok piletina u bogatom sosu očaraće vas odmah
Ješćete sa uživanjem.
PASTEL DE NATA Očaravajući portugalski desert ukusa koji ćete pamtiti, a drugačiji od svega što ste jeli
Portugalsko slatko pecivo punjeno kremom od žumanaca oduševiće i one koji ne vole slatko.
PORTUGALSKI SENDVIČI BOLJI OD KLASIČNIH Po originalnom receptu, slasni i mekani kao duša
Francesinha (u prevodu sa portugalskog mala Fancuskinja) specijalitet je koji dolazi iz Portugala, tačnije iz grada Porta, gde postoje restorani specijalizovani za ovu vrstu jela.
BURITO S MLEVENIM MESOM Meksički specijalitet za dane kada nemate vremena, a prava je eksplozija ukusa
Tradicionalno meksičko jelo nestaće sa stola odmah.
KAZANDIBI Probajte i uverite se zašto ceo kontinent obožava turski puding
Desert kazandibi potiče iz jelovnika starih Rimljana, a kasnije su ga preuzeli Turci.
BRIGADERO Brazilski kolačići bez kojih nijedna proslava ne može da prođe, a tope se u ustima
Supruga brigadira Eduarda Gomeza napravila je ove ukusne kuglice od kondenzovanog mleka i kakao praha, po čemu su i dobili ime.
Komentari (0)