UKUSAN I JEFTIN RUČAK ZA CELU PORODICU Piletina u sosu od jogurta po indijskom receptu
Uživajte u svakom zalogaju.
Indijska piletina sa jogurtom
Sastojci (za 2 porcije):
300 g pilećeg belog mesa
300 ml jogurta
1 crni luk
2 čena belog luka
1/4 kašičice cimeta
1/4 kašičice muskatnog oraha
1 kašičica sušenog đumbira
so, biber
Priprema:
Piletinu isecite na kockice. U tiganju na malo ulja ili masti propržite je da blago porumeni, a onda izvadite i
stavite na tanjir. Temperaturu ringle smanjite na srednju. U tiganj, u kojem ste pržili piletinu, prvo sipajte
cimet i muskatni orah, propržite, a onda dodajte crni luk. Ukoliko vam se učini da će zagoreti, stavite nekoliko kašika vode. U luk dodajte sitno iseckani beli luk i rendani đumbir. Propržite par minuta, a onda vratite i piletinu u tiganj. Dolivajte jogurt deo po deo, usput mešajući. Začinite solju i biberom. Ostavite da se krčka 10 minuta. Jogurt će se razvodniti tako da ovaj sos možete zgusnuti kašičicom brašna razmućenog u nekoliko kašika hladne vode. Sipajte smesu u tiganj i promešajte. Služite s pirinčem!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
BAKA ZNA NAJBOLJE Paprikaš po njenom receptu je prosto neodoljiv
Sve sastojke verovatno već imate u kuhinji.
SUPA KOJA GREJE DUŠU Vitaminska bomba od povrća koju možete jesti svaki dan
Povrća ima u izobilju.
MOŽETE LI ZAMISLITI UKUSNIJI RUČAK? Obrok piletina u bogatom sosu očaraće vas odmah
Ješćete sa uživanjem.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)