UKUSAN I JEFTIN RUČAK ZA CELU PORODICU Piletina u sosu od jogurta po indijskom receptu

Alo.rs

20:03

Kulinarski globus 0

Uživajte u svakom zalogaju.

UKUSAN I JEFTIN RUČAK ZA CELU PORODICU Piletina u sosu od jogurta po indijskom receptu
Shutterstock

Indijska piletina sa jogurtom

Sastojci (za 2 porcije):

300 g pilećeg belog mesa

300 ml jogurta

1 crni luk

2 čena belog luka

1/4 kašičice cimeta

1/4 kašičice muskatnog oraha

1 kašičica sušenog đumbira

so, biber

Priprema:

Piletinu isecite na kockice. U tiganju na malo ulja ili masti propržite je da blago porumeni, a onda izvadite i
stavite na tanjir. Temperaturu ringle smanjite na srednju. U tiganj, u kojem ste pržili piletinu, prvo sipajte
cimet i muskatni orah, propržite, a onda dodajte crni luk. Ukoliko vam se učini da će zagoreti, stavite nekoliko kašika vode. U luk dodajte sitno iseckani beli luk i rendani đumbir. Propržite par minuta, a onda vratite i piletinu u tiganj. Dolivajte jogurt deo po deo, usput mešajući. Začinite solju i biberom. Ostavite da se krčka 10 minuta. Jogurt će se razvodniti tako da ovaj sos možete zgusnuti kašičicom brašna razmućenog u nekoliko kašika hladne vode. Sipajte smesu u tiganj i promešajte. Služite s pirinčem!

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading