UKUSAN I JEFTIN RUČAK ZA CELU PORODICU Piletina u sosu od jogurta po indijskom receptu
Uživajte u svakom zalogaju.
Indijska piletina sa jogurtom
Sastojci (za 2 porcije):
300 g pilećeg belog mesa
300 ml jogurta
1 crni luk
2 čena belog luka
1/4 kašičice cimeta
1/4 kašičice muskatnog oraha
1 kašičica sušenog đumbira
so, biber
Priprema:
Piletinu isecite na kockice. U tiganju na malo ulja ili masti propržite je da blago porumeni, a onda izvadite i
stavite na tanjir. Temperaturu ringle smanjite na srednju. U tiganj, u kojem ste pržili piletinu, prvo sipajte
cimet i muskatni orah, propržite, a onda dodajte crni luk. Ukoliko vam se učini da će zagoreti, stavite nekoliko kašika vode. U luk dodajte sitno iseckani beli luk i rendani đumbir. Propržite par minuta, a onda vratite i piletinu u tiganj. Dolivajte jogurt deo po deo, usput mešajući. Začinite solju i biberom. Ostavite da se krčka 10 minuta. Jogurt će se razvodniti tako da ovaj sos možete zgusnuti kašičicom brašna razmućenog u nekoliko kašika hladne vode. Sipajte smesu u tiganj i promešajte. Služite s pirinčem!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
BAKA ZNA NAJBOLJE Paprikaš po njenom receptu je prosto neodoljiv
Sve sastojke verovatno već imate u kuhinji.
SUPA KOJA GREJE DUŠU Vitaminska bomba od povrća koju možete jesti svaki dan
Povrća ima u izobilju.
MOŽETE LI ZAMISLITI UKUSNIJI RUČAK? Obrok piletina u bogatom sosu očaraće vas odmah
Ješćete sa uživanjem.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)