PRAVO PROLEĆNO JELO Testenina sa sosom od sremuša ćete danas napraviti
Dok kuvate testeninu, sos u međuvremenu spremate.
Pasta sa sosom od sremuša
Sastojci:
600 g testenine
200 g sremuša
100 g lešnika
maslinovo ulje
3 kašike parmezana
so, biber
Priprema:
Očišćen i opran sremuš isecite na trake. Lešnik propržite na tiganju bez masnoće. U blender stavite sremuš, lešnik i maslinovo ulje, te dobro usitnite. Pred kraj dodajte parmezan i po potrebi sipajte još ulja, a onda i pobiberite. Testeninu obarite u posoljenoj vodi i procedite. Preliv razredite s malo vode u kojoj ste kuvali testeninu i izmešajte sa obarenom testeninom. Dekorišite po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UPRLJAĆETE SAMO JEDNU ŠERPU Testenina fina probudiće vam sva čula
Posle završenog obroka nećete imati problem sa sudovima.
I PROLEĆE MOŽE DA POČNE! Testenina sa sremušem zdrava i ukusna
Iskoristite priliku sad kad se pojavi ova biljka.
KAKO DA NAPRAVITE SVOJ PESTO SOS? Pratite ova uputstva i sigurno ćete uspeti u tome
Idealan je za testenine.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)