PRAVO PROLEĆNO JELO Testenina sa sosom od sremuša ćete danas napraviti

Alo.rs

15:30

Sezonski recepti 0

Dok kuvate testeninu, sos u međuvremenu spremate.

PRAVO PROLEĆNO JELO Testenina sa sosom od sremuša ćete danas napraviti
unsplash.com

Pasta sa sosom od sremuša

Sastojci:

600 g testenine

200 g sremuša

100 g lešnika

maslinovo ulje

3 kašike parmezana

so, biber

Priprema:

Očišćen i opran sremuš isecite na trake. Lešnik propržite na tiganju bez masnoće. U blender stavite sremuš, lešnik i maslinovo ulje, te dobro usitnite. Pred kraj dodajte parmezan i po potrebi sipajte još ulja, a onda i pobiberite. Testeninu obarite u posoljenoj vodi i procedite. Preliv razredite s malo vode u kojoj ste kuvali testeninu i izmešajte sa obarenom testeninom. Dekorišite po želji.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading