BRZI LISNATI SLATKIŠ Zbog deserta sa Palma de Majorke poželećete da odete odmah tamo!
Poslastica za sve ukuse.
Lisnati slatkiš
Sastojci:
750 g brašno
4 jajeta
200 g svinjske masti
180 g šećera
40 g kvasaca
300 ml sveže mleko
šećer u prahu
Priprema:
Zamesite meko testo od navedenih sastojaka, bez maslaca i šećera u prahu. Uvijte u PVC foliju i ostavite
pola sata da nadođe. Gotovo testo razvucite oklagijom na tanak list. Namažite svinjskom mašću i uvijte u rolat. Isecite na panjiće od po 2 cm širine. Svaki panjić razvucite da bude providan. Namažite ponovo mašću i uvijte u rolat, a rolat u oblik puža, ostavite malo rastojanja, zato što kasnije nadođu. Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje i ostavite da se udvostruče. Svaki namažite mašću i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Gotov slatkiš pospite šećerom u prahu i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSNIJE NEGO ONE IZ PRODAVNICE Kad naučite da ih pravite, više kupovne TOBLERONE nećete kupovati
Taman isecite za jedan zalogaj.
SLATKI NAZIV VRAĆA U DETINJSTVO Svi se sećamo ovog neodoljivog deserta, prste ćete polizati
Taman za mali zalogaj.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
STARA POSLASTICA SVIMA OMILJENA Probajte ovaj recept na ČAŠE i lenja pita će vas mamiti da uzmete još!
Nema ko ne voli ovaj ukusan desert.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)