BRZI LISNATI SLATKIŠ Zbog deserta sa Palma de Majorke poželećete da odete odmah tamo!

Alo.rs

12:00

Kulinarski globus 0

Poslastica za sve ukuse.

BRZI LISNATI SLATKIŠ Zbog deserta sa Palma de Majorke poželećete da odete odmah tamo!
Shutterstock

Lisnati slatkiš

Sastojci:

750 g brašno

4 jajeta

200 g svinjske masti

180 g šećera

40 g kvasaca

300 ml sveže mleko

šećer u prahu

Priprema:

Zamesite meko testo od navedenih sastojaka, bez maslaca i šećera u prahu. Uvijte u PVC foliju i ostavite 
pola sata da nadođe. Gotovo testo razvucite oklagijom na tanak list. Namažite svinjskom mašću i uvijte u rolat. Isecite na panjiće od po 2 cm širine. Svaki panjić razvucite da bude providan. Namažite ponovo mašću i uvijte u rolat, a rolat u oblik puža, ostavite malo rastojanja, zato što kasnije nadođu. Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje i ostavite da se udvostruče. Svaki namažite mašću i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Gotov slatkiš pospite šećerom u prahu i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading