ZOVU GA KOLAČ OD HILJADU SLOJEVA Za najukusniju poslasticu vam treba 15 minuta!
Stalno ćete ga spremati.

Kolač od 1.000 slojeva
Možda vas zanima:
Sastojci:
8 žumanaca
4 kašičice šećera
8 kašičica desertnog vina
1 pakovanje lisnatog testa
120 g šećera u prahu
250 ml šlaga
250 g malina
Priprema:
Na pari mutite žumance i šećer dok smesa ne postane penasta i svetlija. Dodajte postepeno desertno vino uz konstantno mešanje. Kuvajte na pari još 10 minuta dok se ne zgusne kao puding. Pustite da se fil u potpunosti ohladi. Lisnato testo tanko razvaljajte i isecite na četiri jednaka dela. Stavite ga u posudu za pečenje i pecite na 200 stepeni 20 minuta. Kada dobije zlatnu boju, pospite kore šećerom u prahu i vratite u rernu dok se šećer ne karamelizuje. U posebnoj posudi umutite šlag. Vrlo je bitno da kolač složite pre posluživanja, pošto će lisnato testo u suprotnom ovlažiti. Složite kolač sledećim redom: kora, fil, isečene maline, kora, fil, maline. Poslednju koru pospite šećerom u prahu i ukrasite malinama.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NAPRAVITE MOČI BRZO I LAKO Dosimo vam jednostavan recept za omiljeni japanski slatkiš
Sočan i mekan, a topi se u ustima.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.
Komentari (0)