STARINSKI KOLAČ SA BEZBROJ VARIJANTI Zlevanka je idealan doručak koji će vas podsetiti na detinjstvo
Priuštite sebi pravi obrok.
Kukuruzna zlevanka
Sastojci:
3 žumanca
2 kašike šećera
1 kašičica soli
1 kašičica rendane limunove kore
3 kašike otopljenog putera
500 ml mleka
300 g kukuruznog brašna
20 g svežeg kvasca
3 belanca
Priprema:
Penasto umutite žumanca sa šećerom, solju i limunovom korom, dodajte puter, sve razmutite s mlakim mlekom, dodajte brašno, izmešajte u kompaktnu smesu i dodajte sa šećerom razmrvljeni kvasac. Pustite da se testo digne. Umutite čvrst sneg od belanaca s malo soli i držite ga u frižideru pa lagano kutlačom dodajte sneg u testo. Pleh za pečenje podmažite, ulijte testo i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)