NAJUKUSNIJA JE KADA SE OVAKO SPREMI Skuša na dalmatinski način će vam se lepiti za prste

Alo.rs

13:00

Kulinarski globus 0

Prosto je neodoljiva.

NAJUKUSNIJA JE KADA SE OVAKO SPREMI Skuša na dalmatinski način će vam se lepiti za prste
Shutterstock

Skuša na dalmatinski način

Sastojci:

1 kg skuše

suvi začin

beli luk

peršun

Priprema:

Očistite ribu i skinite krljušt, stavite suvi začin, beli luk i peršun i sve stavite na roštilj.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading