EGZOTIKA NA TANJIRU Probajte egipatske ćufte od boranije, posebne su zbog specijalnih začina
Zovu se tameja, a služe sa tahinijem.

Sastojci:
2 šolje boranije
1 crni luk
2 kašike seckanog svežeg peršuna
2 kašike seckane sveže mirođije
3 čena belog luka
1 kašičica mlevenog korijandera
1 kašičica soli
1 kašičica mlevenog kumina
1 šolja susama
Priprema:
Skuvajte boraniju i stavite u blender. Dodajte očišćen i iseckan crni i beli luk, peršun, mirođiju, korijander, so i kumin. Miksajte dok ne dobijete gustu smesu kao testo. U zagrejanom tiganju na srednjoj vatri pržite susam pet minuta. Od mešavine iz blendera napravite ćufte, uvaljajte ih u susam i pržite u dubokom zagrejanom ulju oko pet minuta.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)