Italijanski kaneloni sa sirom i sremušem je recept koji će osvojiti vaše srce
Bzi ručak koji kad probate, sigurno će se nalazati češće na vašem stolu u svakakvim kombinacijama.
Kaneloni sa sirom i sremušem
Sastojci:
1 l pasiranog paradajza
1 pakovanje kanelona
2 šake sremuša, spanaća ili blitve
500 g svežeg sira
1 kisela pavlaka
2 jaja
50-100 g tvrdog sira za rendanje
origano
so, biber
Priprema:
U pleh sipajte pola litra pasate, začinite solju, biberom i origanom, promešajte i ostavite sa strane. Mladi luk, spanać ili blitvu iseći na manje komade. Zatim pripremite fil od svežeg sira, pavlake, mladog luka, spanaća ili blitve, jaja i malo soli i bibera. Sve zajedno dobro izmešati. Stavite fil u kesu i njime napunite kanelone. Punjene kanelone poređajte u pleh na pasatu, pa prekrijte ostatkom pasate. Odozgo narendajte tvrdi sir. Stavite u rernu ugrejanu na 200 stepeni oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)