Italijanski kaneloni sa sirom i sremušem je recept koji će osvojiti vaše srce

alo.rs

22:11

Kulinarski globus 0

Bzi ručak koji kad probate, sigurno će se nalazati češće na vašem stolu u svakakvim kombinacijama.

Italijanski kaneloni sa sirom i sremušem je recept koji će osvojiti vaše srce
Shutterstock

 

Kaneloni sa sirom i sremušem

Sastojci:

1 l pasiranog paradajza

1 pakovanje kanelona

2 šake sremuša, spanaća ili blitve

500 g svežeg sira

1 kisela pavlaka

2 jaja

50-100 g tvrdog sira za rendanje

origano

so, biber

Priprema:

U pleh sipajte pola litra pasate, začinite solju, biberom i origanom, promešajte i ostavite sa strane. Mladi luk, spanać ili blitvu iseći na manje komade. Zatim pripremite fil od svežeg sira, pavlake, mladog luka, spanaća ili blitve, jaja i malo soli i bibera. Sve zajedno dobro izmešati. Stavite fil u kesu i njime napunite kanelone. Punjene kanelone poređajte u pleh na pasatu, pa prekrijte ostatkom pasate. Odozgo narendajte tvrdi sir. Stavite u rernu ugrejanu na 200 stepeni oko 30 minuta.


Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading