Italijanski kaneloni sa sirom i sremušem je recept koji će osvojiti vaše srce
Bzi ručak koji kad probate, sigurno će se nalazati češće na vašem stolu u svakakvim kombinacijama.

Kaneloni sa sirom i sremušem
Sastojci:
1 l pasiranog paradajza
1 pakovanje kanelona
2 šake sremuša, spanaća ili blitve
500 g svežeg sira
1 kisela pavlaka
2 jaja
50-100 g tvrdog sira za rendanje
origano
so, biber
Priprema:
U pleh sipajte pola litra pasate, začinite solju, biberom i origanom, promešajte i ostavite sa strane. Mladi luk, spanać ili blitvu iseći na manje komade. Zatim pripremite fil od svežeg sira, pavlake, mladog luka, spanaća ili blitve, jaja i malo soli i bibera. Sve zajedno dobro izmešati. Stavite fil u kesu i njime napunite kanelone. Punjene kanelone poređajte u pleh na pasatu, pa prekrijte ostatkom pasate. Odozgo narendajte tvrdi sir. Stavite u rernu ugrejanu na 200 stepeni oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Komentari (0)