Italijanski kaneloni sa sirom i sremušem je recept koji će osvojiti vaše srce

Izvor: alo.rs

22:11

Kulinarski globus 0

Bzi ručak koji kad probate, sigurno će se nalazati češće na vašem stolu u svakakvim kombinacijama.

Italijanski kaneloni sa sirom i sremušem je recept koji će osvojiti vaše srce
Shutterstock

 

Kaneloni sa sirom i sremušem

Sastojci:

1 l pasiranog paradajza

1 pakovanje kanelona

2 šake sremuša, spanaća ili blitve

500 g svežeg sira

1 kisela pavlaka

2 jaja

50-100 g tvrdog sira za rendanje

origano

so, biber

Priprema:

U pleh sipajte pola litra pasate, začinite solju, biberom i origanom, promešajte i ostavite sa strane. Mladi luk, spanać ili blitvu iseći na manje komade. Zatim pripremite fil od svežeg sira, pavlake, mladog luka, spanaća ili blitve, jaja i malo soli i bibera. Sve zajedno dobro izmešati. Stavite fil u kesu i njime napunite kanelone. Punjene kanelone poređajte u pleh na pasatu, pa prekrijte ostatkom pasate. Odozgo narendajte tvrdi sir. Stavite u rernu ugrejanu na 200 stepeni oko 30 minuta.


Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading