MEksički recept koji vredi probati: Marinirani pileći ražnjići u čokoladnom sosu kriju pravo bogatstvo ukusa
Marinirani file od pilećih prsa, pečen na žaru i poslužen s piko de galjo salsom te preliven otopljenom tamnom čokoladom idealno je jelo za posluživanje na ljetnoj zabavi ili kao kasni noćni obrok
Pileći ražnjići u piko de galjo sosu
Sastojci:
3 pileća fileta
2 kašike tako začina
1 kašičica kakao praha
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike slatkog čili sosa
100 g crne čokolade
drveni ražnjići prethodno namočeni u hladnoj vodi
Za piko de galjo:
1 glavica crvenog luka
3 zrela paradajza
1 kašika korijandera
1/2 limete
so
Priprema:
Pileći file isecite na komade pogodne za ražnjiće. Začinite meso tako začinima i kakao prahom. Ulijtemaslinovo ulje i dobro promešajte. Stavite komade piletine na drvene ražnjiće i ostavite da se mariniraju u frižideru 20 minuta. Za salsu piko de galjo isecite luk i paradajz na sitne kockice, korijander iseckajte i pomešajte ova tri sastojka u činiji. Dodajte sok od limete i soli i ostavite da se ohladi do serviranja. Otopite čokoladu na pari. Pripremite slatki čili sos u maloj šoljici četkom. Pileće ražnjiće pecite na roštilju ili pecite u triganju tri minuta sa obe strane. Nakon pečenja, premažite ih slatkim čili sosom i prebacite na tanjir. Na kraju ih prelijte salsom i otopljenom čokoladom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)