MEksički recept koji vredi probati: Marinirani pileći ražnjići u čokoladnom sosu kriju pravo bogatstvo ukusa

Izvor: alo.rs

07:10

Kulinarski globus 0

Marinirani file od pilećih prsa, pečen na žaru i poslužen s piko de galjo salsom te preliven otopljenom tamnom čokoladom idealno je jelo za posluživanje na ljetnoj zabavi ili kao kasni noćni obrok

MEksički recept koji vredi probati: Marinirani pileći ražnjići u čokoladnom sosu kriju pravo bogatstvo ukusa
Shutterstock

 

Pileći ražnjići u piko de galjo sosu

Sastojci:

3 pileća fileta

2 kašike tako začina

1 kašičica kakao praha

2 kašike maslinovog ulja

2 kašike slatkog čili sosa

100 g crne čokolade

drveni ražnjići prethodno namočeni u hladnoj vodi

Za piko de galjo:

1 glavica crvenog luka

3 zrela paradajza

1 kašika korijandera

1/2 limete 

so

Priprema:

Pileći file isecite na komade pogodne za ražnjiće. Začinite meso tako začinima i kakao prahom. Ulijtemaslinovo ulje i dobro promešajte. Stavite komade piletine na drvene ražnjiće i ostavite da se mariniraju u frižideru 20 minuta. Za salsu piko de galjo isecite luk i paradajz na sitne kockice, korijander iseckajte i pomešajte ova tri sastojka u činiji. Dodajte sok od limete i soli i ostavite da se ohladi do serviranja. Otopite čokoladu na pari. Pripremite slatki čili sos u maloj šoljici četkom. Pileće ražnjiće pecite na roštilju ili pecite u triganju tri minuta sa obe strane. Nakon pečenja, premažite ih slatkim čili sosom i prebacite na tanjir. Na kraju ih prelijte salsom i otopljenom čokoladom.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)