MEksički recept koji vredi probati: Marinirani pileći ražnjići u čokoladnom sosu kriju pravo bogatstvo ukusa
Marinirani file od pilećih prsa, pečen na žaru i poslužen s piko de galjo salsom te preliven otopljenom tamnom čokoladom idealno je jelo za posluživanje na ljetnoj zabavi ili kao kasni noćni obrok
Pileći ražnjići u piko de galjo sosu
Sastojci:
3 pileća fileta
2 kašike tako začina
1 kašičica kakao praha
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike slatkog čili sosa
100 g crne čokolade
drveni ražnjići prethodno namočeni u hladnoj vodi
Za piko de galjo:
1 glavica crvenog luka
3 zrela paradajza
1 kašika korijandera
1/2 limete
so
Priprema:
Pileći file isecite na komade pogodne za ražnjiće. Začinite meso tako začinima i kakao prahom. Ulijtemaslinovo ulje i dobro promešajte. Stavite komade piletine na drvene ražnjiće i ostavite da se mariniraju u frižideru 20 minuta. Za salsu piko de galjo isecite luk i paradajz na sitne kockice, korijander iseckajte i pomešajte ova tri sastojka u činiji. Dodajte sok od limete i soli i ostavite da se ohladi do serviranja. Otopite čokoladu na pari. Pripremite slatki čili sos u maloj šoljici četkom. Pileće ražnjiće pecite na roštilju ili pecite u triganju tri minuta sa obe strane. Nakon pečenja, premažite ih slatkim čili sosom i prebacite na tanjir. Na kraju ih prelijte salsom i otopljenom čokoladom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)