TURSKI SLATKIŠ Napravite domaći ratluk sa orasima, mekan i sladak, pravi desert uz kafu!
Mnogo je lepši od kupljenog!

Sastojci:
Možda vas zanima:

DOMAĆI RATLUK, TOPI SE U USTIMA Odlična poslastica uz kaficu s prijateljicom
Napravite tradicionalni turski slatkiš.

POSLASTICA SA LEŠNIKOM DA VAM ULEPŠA JUTARNJU KAFU Napravite najukusniji domaći ratluk
Videćete da je ukusniji nego kupovni.
800 g šećera
120 g gustina
1 kašika soka od limuna
1 kašičica sirćeta
1 kašičica ekstrakta badema
50 g iseckanih oraha
200 g šećera u prahu za posipanje
Priprema:
Staviti 375 ml vode u šerpu, sok od limuna i šećer i mešajući čekati da provri. Posle 3 minuta vrenja isključiti ringlu. U drugu šerpu sipati 500 ml vode, sirće i gustin i mešati da se ne zgrudva dok se ne dobije lepljiva smesa. Skloniti sa šporeta. Dodati po malo šećernog sirupa u smesu od gustina i mešati dok se sve ne sjedini i sirup potroš. Vratiti na šporet da prokuva pa smanjiti temperaturu na najnižu i krčkati oko sat vremena uz mešanje. Dodati ekstrakt badema i orahe. U tepsiju sa pek papirom 20x20 cm sipati smesu, poravnati i pustiti da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi. Ratluk posuti šećerom u prahu i izručiti na radnu površinu koja je takođe posuta šećerom u prahu. Iseći na male kocke.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)