Recept za omiljenu ITALIJANSKU TESTENINU od samo 3 sastojka CACIO E PEPE
Kaćio je naziv za sir od ovčjeg mleka, a zajedno sa pepeom, odnosno crnim biberom sjedinjuje se sa testeninom kako bi se stvorio bogati, kremasti sos koji je podjednako ukusan
![Recept za omiljenu ITALIJANSKU TESTENINU od samo 3 sastojka CACIO E PEPE](/data/images/2023-06-01/56123_shutterstock-1927529867_f.jpg?timestamp=1686002400)
Recept za testeninu Cacio e Pepe
Sastojci:
160 g testenine (najbolje špagete)
20 g maslinovog ulja
100 g sira Pecorino Romano (ovčjeg kačkavalja)
so, biber
Priprema:
Skuvajte testeninu u slanoj vodi. U međuvremenu u činiju stavite rendani sir Pecorino, kašičicu crnog bibera (po želji i više) i dve supene kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja. U činiju dodajte kutlaču vode za kuvanje testenina i pustite da se sir otopi dok ne dobijete kremastu smesu. Testeninu iz šerpe možete odmah preneti u činiju u kojoj se nalazi smesa, kako biste zajedno sa testeninom u smesu dodali škrobnu vodu, što će vaš sos učiniti kremastim. Mešajte dok se ne sjedini sa sosom. Poslužite s malo krupnije mlevenim crnim biberom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![PREDLAŽEMO SUPER RUČAK Špageti sa piletinom i spanaćem u kremastom sosu](/data/images/2023-02-17/46765_spageti-shutterstock-1802815978_f.jpg)
PREDLAŽEMO SUPER RUČAK Špageti sa piletinom i spanaćem u kremastom sosu
Savršen vikend ručak.
![RUČAJTE KAO ITALIJANI Brzi špageti samo sa paradajz sosom](/data/images/2023-01-18/44415_1674033857019_f.jpg)
RUČAJTE KAO ITALIJANI Brzi špageti samo sa paradajz sosom
Jednostavan ručak,a svi ga vole.
![brusketi sa pršutom](/data/images/2025-02-14/113995_screenshot-2025-02-14-103552_f.png)
GURMANSKI BRUSKETI NA ITALIJANSKI NAČIN Hrskavi zalogajčići sa pršutom nestaće sa stola odmah
Savršeni i hrskavi, pravićete stalno.
![giros sa piletinom](/data/images/2025-02-13/113979_screenshot-2025-02-13-221402_f.png)
GIROS SA PILETINOM Grčki specijalitet koji budi uspomene sa letovanja, u savršenom spoju ukusa
Fenomenalan i slasan, pravićete stalno.
![paša lokum](/data/images/2023-11-03/66598_pasa-lokum_f.png)
PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
![baklava sa makom](/data/images/2024-07-17/94408_shutterstock-753217501_f.jpg)
BAKLAVA SA MAKOM Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula, za prave sladokusce
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.
![tufahije](/data/images/2023-11-15/67958_tufahije-smanjena-1697876671_f.jpg)
PRAVA PRAVCATA BOSANSA POSLASTICA Originalni recept za tufahije - ovako se spremaju od davnina
Uz tufahije se pije kafa
Komentari (0)