Recept za omiljenu ITALIJANSKU TESTENINU od samo 3 sastojka CACIO E PEPE
Kaćio je naziv za sir od ovčjeg mleka, a zajedno sa pepeom, odnosno crnim biberom sjedinjuje se sa testeninom kako bi se stvorio bogati, kremasti sos koji je podjednako ukusan
Recept za testeninu Cacio e Pepe
Sastojci:
160 g testenine (najbolje špagete)
20 g maslinovog ulja
100 g sira Pecorino Romano (ovčjeg kačkavalja)
so, biber
Priprema:
Skuvajte testeninu u slanoj vodi. U međuvremenu u činiju stavite rendani sir Pecorino, kašičicu crnog bibera (po želji i više) i dve supene kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja. U činiju dodajte kutlaču vode za kuvanje testenina i pustite da se sir otopi dok ne dobijete kremastu smesu. Testeninu iz šerpe možete odmah preneti u činiju u kojoj se nalazi smesa, kako biste zajedno sa testeninom u smesu dodali škrobnu vodu, što će vaš sos učiniti kremastim. Mešajte dok se ne sjedini sa sosom. Poslužite s malo krupnije mlevenim crnim biberom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDLAŽEMO SUPER RUČAK Špageti sa piletinom i spanaćem u kremastom sosu
Savršen vikend ručak.
RUČAJTE KAO ITALIJANI Brzi špageti samo sa paradajz sosom
Jednostavan ručak,a svi ga vole.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)