Recept za omiljenu ITALIJANSKU TESTENINU od samo 3 sastojka CACIO E PEPE

Izvor: alo.rs

08:00

Kulinarski globus 0

Kaćio je naziv za sir od ovčjeg mleka, a zajedno sa pepeom, odnosno crnim biberom sjedinjuje se sa testeninom kako bi se stvorio bogati, kremasti sos koji je podjednako ukusan

Recept za omiljenu ITALIJANSKU TESTENINU od samo 3 sastojka CACIO E PEPE
Shutterstock

 

Recept za testeninu Cacio e Pepe

Sastojci:

160 g testenine (najbolje špagete)

20 g maslinovog ulja

100 g sira Pecorino Romano (ovčjeg kačkavalja)

so, biber

Priprema:

Skuvajte testeninu u slanoj vodi. U međuvremenu u činiju stavite rendani sir Pecorino, kašičicu crnog bibera (po želji i više) i dve supene kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja. U činiju dodajte kutlaču vode za kuvanje testenina i pustite da se sir otopi dok ne dobijete kremastu smesu. Testeninu iz šerpe možete odmah preneti u činiju u kojoj se nalazi smesa, kako biste zajedno sa testeninom u smesu dodali škrobnu vodu, što će vaš sos učiniti kremastim. Mešajte dok se ne sjedini sa sosom. Poslužite s malo krupnije mlevenim crnim biberom.


Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading