Pripremite piletinu kapreze, odlično jelo inspirisano slavnom italijanskom salatom

Ivana Vujnović

18:00

Kulinarski globus 0

Kombinacija mocarele, aceto balzamika, maslinovog ulja, listića bosiljka i paradajza će piletini pružiti mediteranski doživljaj, zahvaljujući bogatstvu ukusa.

Pripremite piletinu kapreze, odlično jelo inspirisano slavnom italijanskom salatom
Shutterstock

 

Piletina kapreze

Sastojci:

500 g pilećih prsa

500 g mini-paradajza

4 kriške mocarele

2 čena belog luka

malo maslinovog ulja

bosiljak

so, biber

Priprema:

Oštrim nožem oblikujte pileća prsa u četiri fileta. Svaki komad posolite i poparite. Pustite ih da odstoje minut. Za to vreme zagrejte tiganj i dodajte malo maslinovog ulja. Pileće filete pecite na umereno jakoj vatri da sa svake strane poprime zlatnu boju. Pečene izvadite iz tepsije, ostavite na stranu i poklopite da ne izgube toplotu. U međuvremenu, iseckajte beli luk i prepolovite mini paradajz. Ako koristite veliki paradajz, operite ga, očistite i iseckajte na manje komade. U tiganju sa preostalim uljem propržite beli luk, a zatim i paradajz. Okusite, po želji dodajte malo soli. Dodajte listiće bosiljka i pečenu piletinu, a nakon što se sve zagreje, u svaki komad piletine dodajte krišku mocarele. Pokrijte. Krčkajte onoliko dugo koliko je potrebno da se sir otopi. Ako volite aceto balsamico, začinite jelo servirano na tanjirima sa nekoliko kapi. Poslužite uz svežu zelenu salatu.

našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

imam baldi

IMAM BALDI Turski specijalitet sa zanimljivom istorijskom pričom, a pogodan i za post

11:30

24 februar, 2025

Kulinarski globus

Imam baldi je savršeni turski delikates sa dugom tradicijom i zanimljivom istorijskom pričom o nastanku njegovog imena. Naime, legenda kaže da je u porobljenom Konstantinopolju imam pao s minareta kada je osetio miris ovog ukusnog jela. Reč je o punjenom patlidžanu koji se zapeče u rerni. Može da se jede u danima posta jer mu je glavni sastojak povrće. Ovo jelo se jede hladno ili toplo, kao glavno jelo ili predjelo.

Komentari (0)

Loading