Pripremite piletinu kapreze, odlično jelo inspirisano slavnom italijanskom salatom
Kombinacija mocarele, aceto balzamika, maslinovog ulja, listića bosiljka i paradajza će piletini pružiti mediteranski doživljaj, zahvaljujući bogatstvu ukusa.

Piletina kapreze
Sastojci:
500 g pilećih prsa
500 g mini-paradajza
4 kriške mocarele
2 čena belog luka
malo maslinovog ulja
bosiljak
so, biber
Priprema:
Oštrim nožem oblikujte pileća prsa u četiri fileta. Svaki komad posolite i poparite. Pustite ih da odstoje minut. Za to vreme zagrejte tiganj i dodajte malo maslinovog ulja. Pileće filete pecite na umereno jakoj vatri da sa svake strane poprime zlatnu boju. Pečene izvadite iz tepsije, ostavite na stranu i poklopite da ne izgube toplotu. U međuvremenu, iseckajte beli luk i prepolovite mini paradajz. Ako koristite veliki paradajz, operite ga, očistite i iseckajte na manje komade. U tiganju sa preostalim uljem propržite beli luk, a zatim i paradajz. Okusite, po želji dodajte malo soli. Dodajte listiće bosiljka i pečenu piletinu, a nakon što se sve zagreje, u svaki komad piletine dodajte krišku mocarele. Pokrijte. Krčkajte onoliko dugo koliko je potrebno da se sir otopi. Ako volite aceto balsamico, začinite jelo servirano na tanjirima sa nekoliko kapi. Poslužite uz svežu zelenu salatu.
našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)