Kremaste iznutra a hrskave spolja JAPANSKE PALAČINKE ulepšaće vam dan
Sa svojom savršenom teksturom i nežnim ukusom, ove palačinke će vas odvesti na putovanje ukusa u Zemlju izlazećeg sunca.
Japanske palačinke
Sastojci:
2 jajeta
20 ml mleka
30 g brašna
1/4 kašičice ekstrakta vanile
2 kašike šećera
Priprema:
Odvojite belanca i žumanca. Žumanca umutite zajedno sa mlekom, a zatim dodajte prosejano brašno. Ponovno spojite smese i dodajte vanilu. Belanca lagano umutite, postepeno dodajući šećer i mutite sve dok ne dobijete sneg od belanaca. Pomešajte obe smese pažljivim pokretima kako biste sve sjedinili. Sipajte smesu u špric za kolače ili kesu za zamrzivač. U tiganj stavite malo ulja i razmažite ga ubrusom. Napravite krug od smese u tiganju, pravite deblje palačinke. Poklopite tiganj i pecite 5 minuta sa jedne strane, a zatim okrenite i pecite još 5 minuta sa druge strane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)