OBOŽAVANI KOLAČ STARE RUSIJE KARTOŠKA Najveći izazov kod ovog kolača je da ga ne smažete tokom samog pravljenja
Jedan od omiljenih slatkiša SSSR-a je kartoška, koja na ruskom znači krompir, ali ne zato što je ovaj deser s krompirom već što njegov oblik podseća na njega.
Ruska kartoška
Sastojci:
160 g keksa
60g putera
100 ml kondenzovanog mleka
1 kašika kakao praha + 2 kašike za valjanje
30 g oraha
Priprema:
Pomešati sastojke u blenderu i praviti kuglice. Uvaljati ih u kakao i poslužiti.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)