OBOŽAVANI KOLAČ STARE RUSIJE KARTOŠKA Najveći izazov kod ovog kolača je da ga ne smažete tokom samog pravljenja
Jedan od omiljenih slatkiša SSSR-a je kartoška, koja na ruskom znači krompir, ali ne zato što je ovaj deser s krompirom već što njegov oblik podseća na njega.
Ruska kartoška
Sastojci:
160 g keksa
60g putera
100 ml kondenzovanog mleka
1 kašika kakao praha + 2 kašike za valjanje
30 g oraha
Priprema:
Pomešati sastojke u blenderu i praviti kuglice. Uvaljati ih u kakao i poslužiti.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)