KESADILJA SA PILETINOM SE NIKADA NE ODBIJA Od četiri sastojka napravite gozbu za pamćenje
Recept za čuvene meksičke quesadille je u nastavku.
Sastojci
1 pileći file
300g sira
2 kašike maslinovog ulja
4 pšenične tortilje
1 kašičica mešavine začina za salsu
Priprema
-Narežite i ispecite pileći file.
-Pileći file narežite na trakice pa začinite mešavinom začina za salsu pa promešajte.
-Na zagrejanom maslinovom ulju ispecite piletinu da dobije boju sa svih strana, oko 8 minuta.
-Kad je pečena stavite sa strane.
Pripremite tortilje
Stavite jednu tortilju, preko nje posipajte četvrtinu sira, stavite polovinu piletine, posipajte s drugom četvrtinom sira i poklopite jednom tortiljom.
Pecite tortilje
Pecite na laganoj vatri oko 4 minuta da se sir rastopi, a donja tortilja postane hrskava i dobije boju.
Okrenite tortilju
Sad je vreme da okrenete tortilju.
Nakon 4 minuta prebacite na dasku i prerežite na 4 dela. Jedite dok je vruće.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)