KESADILJA SA PILETINOM SE NIKADA NE ODBIJA Od četiri sastojka napravite gozbu za pamćenje
Recept za čuvene meksičke quesadille je u nastavku.
Sastojci
1 pileći file
300g sira
2 kašike maslinovog ulja
4 pšenične tortilje
1 kašičica mešavine začina za salsu
Priprema
-Narežite i ispecite pileći file.
-Pileći file narežite na trakice pa začinite mešavinom začina za salsu pa promešajte.
-Na zagrejanom maslinovom ulju ispecite piletinu da dobije boju sa svih strana, oko 8 minuta.
-Kad je pečena stavite sa strane.
Pripremite tortilje
Stavite jednu tortilju, preko nje posipajte četvrtinu sira, stavite polovinu piletine, posipajte s drugom četvrtinom sira i poklopite jednom tortiljom.
Pecite tortilje
Pecite na laganoj vatri oko 4 minuta da se sir rastopi, a donja tortilja postane hrskava i dobije boju.
Okrenite tortilju
Sad je vreme da okrenete tortilju.
Nakon 4 minuta prebacite na dasku i prerežite na 4 dela. Jedite dok je vruće.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)