KESADILJA SA PILETINOM SE NIKADA NE ODBIJA Od četiri sastojka napravite gozbu za pamćenje
Recept za čuvene meksičke quesadille je u nastavku.

Sastojci
1 pileći file
300g sira
2 kašike maslinovog ulja
4 pšenične tortilje
1 kašičica mešavine začina za salsu
Priprema
-Narežite i ispecite pileći file.
-Pileći file narežite na trakice pa začinite mešavinom začina za salsu pa promešajte.
-Na zagrejanom maslinovom ulju ispecite piletinu da dobije boju sa svih strana, oko 8 minuta.
-Kad je pečena stavite sa strane.
Pripremite tortilje
Stavite jednu tortilju, preko nje posipajte četvrtinu sira, stavite polovinu piletine, posipajte s drugom četvrtinom sira i poklopite jednom tortiljom.
Pecite tortilje
Pecite na laganoj vatri oko 4 minuta da se sir rastopi, a donja tortilja postane hrskava i dobije boju.
Okrenite tortilju
Sad je vreme da okrenete tortilju.
Nakon 4 minuta prebacite na dasku i prerežite na 4 dela. Jedite dok je vruće.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)