KESADILJA SA PILETINOM SE NIKADA NE ODBIJA Od četiri sastojka napravite gozbu za pamćenje

Ivana Pavlović

17:40

Kulinarski globus 0

Recept za čuvene meksičke quesadille je u nastavku.

KESADILJA SA PILETINOM SE NIKADA NE ODBIJA Od četiri sastojka napravite gozbu za pamćenje
Shutterstock

Sastojci


1 pileći file
300g sira
2 kašike maslinovog ulja
4 pšenične tortilje
1 kašičica mešavine začina za salsu

Priprema

-Narežite i ispecite pileći file.

-Pileći file narežite na trakice pa začinite mešavinom začina za salsu pa promešajte.

-Na zagrejanom maslinovom ulju ispecite piletinu da dobije boju sa svih strana, oko 8 minuta. 

-Kad je pečena stavite sa strane.

Pripremite tortilje

Stavite jednu tortilju, preko nje posipajte četvrtinu  sira, stavite polovinu piletine, posipajte s drugom četvrtinom sira i poklopite jednom tortiljom.

Pecite tortilje

Pecite na laganoj vatri oko 4 minuta da se sir rastopi, a donja tortilja postane hrskava i dobije boju.

Okrenite tortilju

Sad je vreme da okrenete tortilju. 

Nakon 4 minuta prebacite na dasku i prerežite na 4 dela. Jedite dok je vruće.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading