DOLAZI VREME SLAVA I NE MOŽE DA PROĐE BEZ OVE SALATE Donosimo vam originalan recept iz 1860 godine
Kraljica sezone slava , čuvena ruska salata, već stolećima okupira trpeze brojnih domaćica. Laka za pravljenje.Omiljeno predjelo.Prva ruska salata pojavila se oko 1860. godine u kuhinji kuvara belgijskog porekla po imenu Lucijen Olivije.
Sastojci
200 g krompira
200 g šargarepe
200 g graška (može i zamrznut)
200 g kiselih krastavčića
200 g šunke
300 g majoneza
100 g pavlake
2 kuvana jajeta
so, biber
Priprema:
Krompir i šargarepu iseckajte na sitne kockice. Stavite u ključalu posoljenu vodu i kuvajte dok ne omekša. Skuvajte grašak dok ne postane mek. Šunku, kisele krastavčiće i kuvana jaja iseckajte na kockice. Sve sastojke pomešajte, dodajte majonez, pavlaku i začine. Dobro izmešajte i stavite u frižider da se ohladi. Servirati hladno.
Možda vas zanima:
SVI TRAŽE RECEPT ZA RUSKU SALATU Vanvremenski klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Kremasta i zasitna, a svi je vole.
RUSKA SALATA DRAGULJ SLAVSKE TRPEZE Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir
Nema ko je ne voli.
DRUGAČIJA RUSKA SALATA SA MAKARONAMA Kraljica slavske trpeze u modernom ruhu
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
NEODOLJIVA RUSKA SALATA SA MAJONEZOM Klasik koji pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i slasna, bićete oduševljeni.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)