DOLAZI VREME SLAVA I NE MOŽE DA PROĐE BEZ OVE SALATE Donosimo vam originalan recept iz 1860 godine
Kraljica sezone slava , čuvena ruska salata, već stolećima okupira trpeze brojnih domaćica. Laka za pravljenje.Omiljeno predjelo.Prva ruska salata pojavila se oko 1860. godine u kuhinji kuvara belgijskog porekla po imenu Lucijen Olivije.

Sastojci
200 g krompira
200 g šargarepe
200 g graška (može i zamrznut)
200 g kiselih krastavčića
200 g šunke
300 g majoneza
100 g pavlake
2 kuvana jajeta
so, biber
Priprema:
Krompir i šargarepu iseckajte na sitne kockice. Stavite u ključalu posoljenu vodu i kuvajte dok ne omekša. Skuvajte grašak dok ne postane mek. Šunku, kisele krastavčiće i kuvana jaja iseckajte na kockice. Sve sastojke pomešajte, dodajte majonez, pavlaku i začine. Dobro izmešajte i stavite u frižider da se ohladi. Servirati hladno.
Možda vas zanima:

RUSKA SALATA Kremasto predjelo bez kog ne može da prođe nijedna slava, po teta Nadinom receptu
Kraljica među salatama za praznike, a gotova za 20 minuta.

POSNA RUSKA SALATA Omiljeno predjelo koje ni malo ne zaostaje za originalom, ukusa koji priča priče
Ako voite klasičnu rusku salatu, obožavaćete i njenu posnu verziju.

POSNA RUSKA SALATA Predjelo za sva vremena, po receptu bez greške
Ni malo ne zaostaje za originalom, zato najbolje stavite odmah duplu meru.

FENOMENALNA RUSKA SALATA Oboriće vas s nogu koliko je dobra, stavite odmah duplu meru
Za ovu omiljenu salatu, neizostavnu na slavskoj i prazničnoj trpezi, postoji mnogo recepata. Mi vam donosimo jedan klasičan, raspametićete se koliko je ukusna. Možete da je poslužite večeras, za Srpsku Novu godinu, gosti će biti oduševljeni.

PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

BAKLAVA SA MAKOM Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula, za prave sladokusce
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.

PRAVA PRAVCATA BOSANSA POSLASTICA Originalni recept za tufahije - ovako se spremaju od davnina
Uz tufahije se pije kafa
POPULARNO JELO IZVANREDNOG UKUSA Istarska maneštra – varivo s testeninom i dimljenim mesom
Služi kao predjelo ako su joj sastojci samo povrće, dok se kao glavno jelo poslužuje ako u nju ide meso, kao što je to slučaj u ovom receptu

BRZE I UKUSNE TORTILJE SA PILETINOM I POVRĆEM Idealno za one dane kada želimo nešto sveže i hranljivo
Tortilje su odličan izbor za lagan, ali zasitan obrok. Ovo jelo je jednostavno za pripremu i idealno za prolećne dane kada želimo nešto sveže i hranljivo.
Komentari (0)