MIRIS I UKUS GRČKE Osvežavajuća caciki salata, savršeno ide uz meso
Caciki se u Grčkoj služi kao predjelo i sos za giros.
Caciki
Sastojci:
400 ml gustog jogurta
2 krastavca
4 čena belog luka
2 kašike seckane mirođije
1 kašičica maslinovog ulja
so
Priprema:
Krastavce oljuštiti, krupno narendati, posoliti i ostaviti da puste vodu. Iscediti vodu iz krastavaca, dodati u njih sitno iseckan beli luk i mirođiju, ulje, jogurt. Posoliti po ukusu i izmešati. Pre služenja, dobro ohladiti. Caciki je osvežavajućeg je ukusa, može da se jede kao salata uz meso i povrće.
Možda vas zanima:
UKUS GRČKE Pravo je vreme da jedete osvežavajući caciki uz meso
Caciki se u Grčkoj služi hladan, kao predjelo i sos uz meso.
MEDITERANSKI SPECIJALITET Grčka salata od krompira i drugog povrća seća na more
Odličan je prilog uz ribu i pečeno meso, a može da bude glavno jelo ako pazite na liniju.
ZDRAVI ZALOGAJI Salata od krompira, tunjevine i povrća može da bude obrok ako pazite na liniju
Brzi obrok ili salata - odlučite sami. U svakom slučaju, veoma je ukusno.
Otputujte u Grčku uz čuvenu caciki salatu: Zapanjićete se koliko je priprema BRZA I JEDNOSTAVNA (video)
Dok željno čekamo lepo vreme i leto, dajemo vam recept za pravi grčki caciki koji će vas osvežiti baš kao i dan proveden na grčkom moru
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)