KAVARMA JELO KOJE DOLAZI IZ BUGARSKE Pikantno savršenstvo od mesa
Probajte ovaj savršeni spoj mesa i povrća. Toliko je ukusno da ćete ga stalno praviti.

Potrebno je
- 700 g svinjskog filea isečenog na kockice
- 1 luk iseckan na kockice
- 4 praziluka isečena na kolutove
- 5 pečuraka srednje veličine, iseckati
- 2 iseckane šargarepe
- 1 crvena paprika iseckana na kockice
- 2 paradajza srednje veličine, iseckana
- 1/2 čaše belog vina
- 1/2 šolje suncokretovog ulja
- 1/2 kašičice kima
- 1/2 kašičice origana
- 2 lovorova lista
- so, biber po ukusu
Priprema
Sjedinite zajedno suve sastojke, odnosno kim, origano, so i biber i temeljno uvaljajte svinjski file u ovu smesu začina, pa ga iseckajte na kockice. Zagrejte četvrtinu šolje ulja u tiganju i ispržite kockice svinjetine tako da postanu braon sa svih strana. Dodajte vino u tiganj. i smanjite temperaturu i ostavite da se krčka pet minuta, a zatim izvadite iz tiganja i ostavite sa strane. Zagrejte preostalu četvrtinu ulja i propržite luk, pečurke, papriku i šargarepu jedno pet minuta. Sipajte pola šolje vode u tiganj i dinstajte otprilike 10 minuta na srednjoj vatri dok povrće ne omekša i dok se ne upije većina tečnosti. Dodajte u to naseckan paradajz i pustite da se krčka jedno pet minuta. U zemljani sud stavite meso, prelijte sa povrćem, promešajte, poklopite i pecite tri sata na 180 stepeni.
Ovaj popularni, tradicionalni hleb obavezni je deo praznične trpeze u Italiji. Dolazi iz Milana, i karakterišu ga bogat ukus i lagana tekstura. Italijani ga obavezno prave za Božić i Novu Godinu. Predstavlja pravu rapsodiju različitih ukusa. Napravite palačinke na drugačiji način. Mekane, aromatične i slatke. Donosimo vam recept za palačinke sa Tajlanda. Ovaj recept potiče iz Gvatemale, drževe Srednje Amerike. Probajte Pepijan pietinu- jelo pikantnog, začinjenog ukusa i sočnog mesa. Salep je u Turskoj napitak koji se služi već vekovima. Odlično će vas zagrejati u hladnim zimskim danima. Pravi se od mlevenih korena orhideje i mleka. Ali ako vam smeta pravo mleko, ili postite, možete umesto mleka da koristite vodu ili biljno mleko. Probajte ovu savršenu orijentalnu poslasticu, stalno ćete da je pravite. Fenomenalan spoj neobičnih ukusa i miris koji vodi u neke daleke svetove. Pred vama je Basbousa kolač.
PANETONE Slatki hleb iz Italije koji oduševljava svakim zalogajem
PALAČINKE NA DRUGAČIJI NAČIN Ovako prave na Tajlandu
PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Meso se lepi za prste
SALEP Čuveni napitak poreklom iz Turske, zagrejaće vam dušu i telo
ARAPSKI GRIZ KOLAČ Probajte Basbousu i osetite magiju iz 1001 noći
Komentari (0)