KAVARMA JELO KOJE DOLAZI IZ BUGARSKE Pikantno savršenstvo od mesa
Probajte ovaj savršeni spoj mesa i povrća. Toliko je ukusno da ćete ga stalno praviti.

Potrebno je
- 700 g svinjskog filea isečenog na kockice
- 1 luk iseckan na kockice
- 4 praziluka isečena na kolutove
- 5 pečuraka srednje veličine, iseckati
- 2 iseckane šargarepe
- 1 crvena paprika iseckana na kockice
- 2 paradajza srednje veličine, iseckana
- 1/2 čaše belog vina
- 1/2 šolje suncokretovog ulja
- 1/2 kašičice kima
- 1/2 kašičice origana
- 2 lovorova lista
- so, biber po ukusu
Priprema
Sjedinite zajedno suve sastojke, odnosno kim, origano, so i biber i temeljno uvaljajte svinjski file u ovu smesu začina, pa ga iseckajte na kockice. Zagrejte četvrtinu šolje ulja u tiganju i ispržite kockice svinjetine tako da postanu braon sa svih strana. Dodajte vino u tiganj. i smanjite temperaturu i ostavite da se krčka pet minuta, a zatim izvadite iz tiganja i ostavite sa strane. Zagrejte preostalu četvrtinu ulja i propržite luk, pečurke, papriku i šargarepu jedno pet minuta. Sipajte pola šolje vode u tiganj i dinstajte otprilike 10 minuta na srednjoj vatri dok povrće ne omekša i dok se ne upije većina tečnosti. Dodajte u to naseckan paradajz i pustite da se krčka jedno pet minuta. U zemljani sud stavite meso, prelijte sa povrćem, promešajte, poklopite i pecite tri sata na 180 stepeni.

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!
Sve karte na stolu: Đedović i Aneli ne mogu da nađu zajednički jezik, Marko ponovo nablatio Ahmićevu, ona mu nije ostala dužna (VIDEO)

TERORISTI NOĆAS PRAVE HAOS U NOVOM SADU! Planiraju da blokiraju sve garaže GSP (VIDEO)

TERORISTI NOĆAS PRAVE HAOS U NOVOM SADU! Planiraju da blokiraju sve garaže GSP-a

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)