ARAPSKI GRIZ KOLAČ Probajte Basbousu i osetite magiju iz 1001 noći
Probajte ovu savršenu orijentalnu poslasticu, stalno ćete da je pravite. Fenomenalan spoj neobičnih ukusa i miris koji vodi u neke daleke svetove. Pred vama je Basbousa kolač.

Potrebno je
- 1 šolja šećera
- 1 šolja brašno
- 1 šolja kokosovo brašno
- 1 šolja ulja
- 1 šolja mleka ili jogurta
- 1 šolja griza
- po 1 kesica praška za pecivo i vanilin šećera
- 3 jaja
Sirup:
- 2 šolje šećera
- 1 šolja vode
- 2 kašike soka od limuna,narandže ili ružine vodice
Priprema
Jaja sa šećerom zajedno umutite pa dodajte sve ostale sastojke. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte smesu. Pecite 30 min na 200 stepeni. Za to vreme, skuvajte sirup. Napravite ga od šećera i vode i stavite da se kuva. Kad krene da ključa dodajte sok od limuna i kuvajte još oko 1-2 minuta. Sirupom prelijte vreo kolač. Za kraj, ostavite kolač da se dobro ohladi. Secite na kocke.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)