JOLOF IZUZETNO POSNO JELO S PIRINČEM Ponos Afrike
Jolof je popularno jelo iz zapadne Afrike, specifičnog pikantnog ukusa, a gastronomski stručnjaci smatraju da potiče od čuvene džambalaje. Priprema mu je veoma jednostavna. Možete da ga servirate na originalan način, sa prženim bananama i zelenom salatom. Ako vam je to previše čudno, služite ga samog ili uz meso.

Potrebno je
- 2 velika crna luka
- 2x400 g konzerve pelata
- 1 crvena paprika
- 4 kašike paradajz -pirea
- 1/4 kašičice tucane paprike
- 1 kašičica karija
- 1 lovorov list
- grančica sveže majčine dušice
- 1 kocka za supu
- 225 g pirinča dugog zrna ili basmati
- 2 banane
- zelena salata
Priprema
U velikom tiganju zagrejte ulje, pa propržite iseckan luk. Dodajte pelat, sitno seckanu papriku i paradajz pastu. Zatim posolite, pobiberite i pospite tucanom paprikom i čilijem. Dodajte kari u prahu, lovorov list i majčinu dušicu. Zatim u 550ml vode izmrvite u njoj kocku supe i sipajte u jelo. Onda pokrijte i pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte 20-30 minuta. Isperite dobro pirinač da biste uklonili višak skroba, a zatim ga dodajte u mešavinu paradajza. Pustite da provri, a zatim smanjite temperaturu. Pokrijte i dinstajte 25-30 minuta, ili dok se pirinač ne skuva. Servirajte jolof s prženim bananama i zelenom salatom, tako jedu u Africi.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)