KOREJSKI BIBIMBAP Najtraženije jelo na Googlu 2023 godine
Napravite ovo neobično jelo, bićete oduševljeni.
Korejski Bibimbap
Potrebno je
- 200 g goveđeg mlevenog mesa
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika susamovog ulja
- 1 kašičica šećera
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- 250 g spanaća
- 350 g graška
- 100 g pečurki
- 120 g šargarepe
- 1/2 kašičice fine morske soli
- 3 šoljice pirinča
- 3 jaja
- ulje
- ispečene sezonske alge iseckane na trake
- 2 kašike korejske fermentisane čili paste
- 1 kašika susamovog ulja
- 1 kašika šećera
- 1 kašika vode
- 1 kašika preprženih semenki susama
- 1 kašičica jabukovog sirćeta
- 1 kašičica belog luka u prahu
Priprema:
Pomešajte prvo govedinu sa soja sosom, susamovim uljem, šećerom i belim lukom u prahu. Onda marinirajte meso oko 30 minuta. Dodajte malo ulja u vok, pa pržite meso na srednje jakoj vatri, 3 do 5 minuta. Onda pomešajte sastojke za sos u posudi. Dodajte šargarepu isečenu na tračice, pa je pržite dva do tri minuta. Dodajte seckane pečurke, pa ih pržite u voku dva do tri minuta. Zatim dodajte spanać, a zatim i beli luk i ulje od susama. Na kraju ispržite jaja na oko. Pirinač stavite u posudu pa preko njega meso, povrće, alge, sos i jaje. Poslužite.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)