JESENJA PAŠTETA Od paprika i tikvica, a pikantna i aromatična, za prave gurmane
Možete da je mažete na hleb ili dodate kao prilog jelu, osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 1 pečena paprika
- 1 tikvica
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica tahinija
Priprema:
Papriku pecite oko pola sata, pa zamotajte u aluminijumsku foliju i pustite da se ohladi. Ogulite, izvadite semenke i stavite u blender. Seckane tikvice propržite na tiganju sa malo ulja. Zatim začinite. Ocedite od viška ulja pa prebacite u blender s paprikom. Dodajte beli luk i tahini, pa dobro umutite, sve dok smesa ne postane glatka. Namaz je gotov, uživajte!
Možda vas zanima:
DOMAĆI LEŠNIK KREM Zdravi namaz koji pomera granice dobrog ukusa, a savršeno se slaže sa palačinkama
Možete da ga mažete samostalno na hleb, filujete palačinke ili dodate omiljenom slatkišu.
RIBLJA PAŠTETA Aromatični namaz mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Sočna i slasna, oboriće s nogu i one koji ne vole ribu.
DOMAĆI AJVAR Ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, pozavideće vam sve komšinice
Otvoriće vam apetit u trenu.
TETA BISA ZNA KAKO SE PRAVI NAJLEPŠI DŽEM Sa kajsijama i belom čokoladom, poći će vam voda na usta
Ako volite kajsije i belu čokoladu, ovaj džem ćete praviti stalno.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
NAJBOLJI GANAŠ OD BELE ČOKOLADE Sa njim je svaka poslastica savršena, a caka je u ovome
Priprema je jednostavna, trebaju vam samo bela čokolada i slatka pavlaka.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
Komentari (0)