ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.

čorba od sočiva
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 šolja sočiva
  • 1 glavica luka
  • 2 šargarepe
  • 1 šolja pasiranog paradajza
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike ulja
  • čen belog luka
  • suvi začin
  • čili prah

Priprema:

Sočivo uveče potopite u hladnu vodu pa ostavite do jutra. Procedite pa prelijte duplom količinom vode i kuvajte. Očistite i iseckajte glavicu luka pa kratko propržite, uz dolivanje po malo vode. Iseckajte šargarepu pa dodajte u šerpu i dinstajte. Razmutite brašno uz dodavanje pasiranog paradajza. Dodajte luk i šargarepu, prelijte sočivom i začinite. Na kraju, dodajte sitno seckani čen belog luka. Sklonite sa vatre pa poklopite i ostavite sočivo malo da odstoji. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading