ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
Potrebno je:
- 1 šolja sočiva
- 1 glavica luka
- 2 šargarepe
- 1 šolja pasiranog paradajza
- 2 kašike brašna
- 3 kašike ulja
- čen belog luka
- suvi začin
- čili prah
Priprema:
Sočivo uveče potopite u hladnu vodu pa ostavite do jutra. Procedite pa prelijte duplom količinom vode i kuvajte. Očistite i iseckajte glavicu luka pa kratko propržite, uz dolivanje po malo vode. Iseckajte šargarepu pa dodajte u šerpu i dinstajte. Razmutite brašno uz dodavanje pasiranog paradajza. Dodajte luk i šargarepu, prelijte sočivom i začinite. Na kraju, dodajte sitno seckani čen belog luka. Sklonite sa vatre pa poklopite i ostavite sočivo malo da odstoji. Prijatno!
Možda vas zanima:
CRVENO SOČIVO SA POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Preukusno jelo na kašiku možete da pravite i u danima posta, a držaće vas dugo sitim.
SOČIVO SA SLANINOM Konkretan ručak za celu porodicu, zdrav i ukusan, pravi raj za nepca
Jelo "na kašiku" zagrejaće vam dušu i telo, a imaćete rućak za nekoliko dana.
SLASNO SOČIVO SA KARIJEM I ČILIJEM Začinjena rapsodija ukusa koju ćete obožavati
Napravite ovaj slasni obrok, bićete oduševljeni. Ako volite začinjeniju hranu, pravićete ga stalno.
POSNA ČORBA OD SOČIVA Kuvano jelo koje je brzo gotovo, odlično zasiti, a poseban šmek mu daje jedan sastojak
Da ne biste dugo kuvali ručak u vrelim danima, čorbu ćete brže pripremiti ako kupite sočivo u konzervi.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)