PAPRIKE SA BELIM LUKOM PO BAKINOM RECEPTU Najlepše od zimnice, a biće gotove očas posla
Sočne a kisele, za one izbirljive.
Potrebno je
- 5 kg očišćene i po želji isečene crvene paprike
- 1 l sirćeta
- 500 g šećera
- 250 g soli
- 1 kesica konzervansa od 5 g
- 3 glavice belog luka
- seckani peršunov list po ukusu
Priprema
U dublju šerpu stavite sirće, šećer, so i konzervans, pa pustite da proključa. Dodaje deo po deo paprike, da se kratko obari. Zatim je vadite da se prohladi i procedi. U papriku i tečnost dodajte vez sitno seckanog peršunovog lista i seckane glavice belog luka. Ostavite tako 24 sata, uz povremeno mešanje. Prebacite paprike u tegle pa prelijte tečnošću u kojoj su se paprike kuvale. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MLEVENI NEKUVANI PARADAJZ Gotov očas posla, a savršen za hladne dane, krepi organizam u trenu
Zdrav i ukusan, bićete oduševljeni.
LESKOVAČKA LJUTENICA ZA GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Stari recept sa juga za kraljicu zimnice
Ako volite ljuto i začinjeno, ovu ljutenicu ćete obožavati.
PAPRIKE PUNJENE KUPUSOM Zimnica iz tegle po receptu kuma Sneže, nema ko će joj odoleti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
NAJUKUSNIJA KUPUS SALATA Ova dva sastojka joj daju poseban šmek, i totalno menjaju ukus
Karmelizovani luk i pavlaka dodaju na ukusu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)