PAPRIKE SA BELIM LUKOM PO BAKINOM RECEPTU Najlepše od zimnice, a biće gotove očas posla

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočne a kisele, za one izbirljive.

paprike sa belim lukom
Shutterstock

Potrebno je

  • 5 kg očišćene i po želji isečene crvene paprike
  • 1 l sirćeta
  • 500 g šećera
  • 250 g soli
  • 1 kesica konzervansa od 5 g
  • 3 glavice belog luka
  • seckani peršunov list po ukusu

Priprema

U dublju šerpu stavite sirće, šećer, so i konzervans, pa pustite da proključa. Dodaje deo po deo paprike, da se kratko obari. Zatim je vadite da se prohladi i procedi. U papriku i tečnost dodajte vez sitno seckanog peršunovog lista i seckane glavice belog luka. Ostavite tako 24 sata, uz povremeno mešanje. Prebacite paprike u tegle pa prelijte tečnošću u kojoj su se paprike kuvale. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading