PAPRIKE SA BELIM LUKOM PO BAKINOM RECEPTU Najlepše od zimnice, a biće gotove očas posla
Sočne a kisele, za one izbirljive.
Potrebno je
- 5 kg očišćene i po želji isečene crvene paprike
- 1 l sirćeta
- 500 g šećera
- 250 g soli
- 1 kesica konzervansa od 5 g
- 3 glavice belog luka
- seckani peršunov list po ukusu
Priprema
U dublju šerpu stavite sirće, šećer, so i konzervans, pa pustite da proključa. Dodaje deo po deo paprike, da se kratko obari. Zatim je vadite da se prohladi i procedi. U papriku i tečnost dodajte vez sitno seckanog peršunovog lista i seckane glavice belog luka. Ostavite tako 24 sata, uz povremeno mešanje. Prebacite paprike u tegle pa prelijte tečnošću u kojoj su se paprike kuvale. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TOPLA SALATA SA PEČENIM POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a odlično se slaže sa jelima od mesa
Sočna i drugačija, a orašasti plodovi joj daju poseban šmek.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
ŠOPSKA SALATA Omiljena salata nazvana po Šopima koje voli ceo Balkan
Šopi, pripadnici južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
MIMOZA SALATA Druga omiljena salata u Srbiji, odmah posle ruske, po receptu bez mane
Slasna i sočna, gosti će biti oduševljeni.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)