PAPRIKE SA BELIM LUKOM PO BAKINOM RECEPTU Najlepše od zimnice, a biće gotove očas posla
Sočne a kisele, za one izbirljive.

Potrebno je
- 5 kg očišćene i po želji isečene crvene paprike
- 1 l sirćeta
- 500 g šećera
- 250 g soli
- 1 kesica konzervansa od 5 g
- 3 glavice belog luka
- seckani peršunov list po ukusu
Priprema
U dublju šerpu stavite sirće, šećer, so i konzervans, pa pustite da proključa. Dodaje deo po deo paprike, da se kratko obari. Zatim je vadite da se prohladi i procedi. U papriku i tečnost dodajte vez sitno seckanog peršunovog lista i seckane glavice belog luka. Ostavite tako 24 sata, uz povremeno mešanje. Prebacite paprike u tegle pa prelijte tečnošću u kojoj su se paprike kuvale. Bon appetit!
Možda vas zanima:

OSVEŽAVAJUĆA SALATA OD TIKVICA Idealan prilog uz roštilj, ne peče se, niti se kuva, biće spremna za tili čas
Poslužite odmah ili ostavite da...

EKSPLOZIJA UKUSA Salata sa dimljenim lososom je idealan letnji obrok, hranljiva, ukusna, a sprema se za tili čas
Hrskava je zahvaljujući domaćim krutonima, kremasta zbog jednostavnog prelivа od senfa i majoneza, i...

GRČKA SALATA Donosimo vam originalni recept, imaćete osećaj kao da ste na moru
Osvežavajuća i zasitna, krepi organizam u trenu.

MIMOZA SALATA Kremasta, sočna i slasna, jedini recept koji treba da znate za savršeno predjelo
Ukrasiće svaku svečanu trpezu, a ukusa koji se pamti.

TAJNI SASTOJAK ZA KROFNE Biće mekane, sočne i šupljikave umesto masne, a trik provereno radi
Trik je jednostavan, a krofne će biti savršene.

UŽIČKA PITA RAZLJEVUŠA BEZ KORA Sve se pomeša i peče, a pravi raj za nepca
Sjajno ide za doručak ili večeru.

KITNIKEZ Slatkiš od dunja bio je ponos Vojvodine, a danas ga retko ko sprema
Ovaj recept preuzet je od Austrougara, koji su tu poslasticu pravili još za vreme Marije Terezije.

UŠTIPCI SA SIROM Mekani, sočni i vazdušasti, biće super za doručak
Služite uz jogurt.

BATACI NA ŠAMPINJONIMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a meso se lepi za prste
Gurmansko jelo raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)