TAJNA NAJBOLJIH DOMAĆIH KNEDLI ZA SUPU Umesto da se raspadaju, biće sočne i penaste

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Ako se i vama raspadaju knedle kada kuvate supu, primenite ovaj jednostavni trik.

knedle za supu
Shutterstock

Tajna za najbolje knedle

Prvo belanca pa potom žumanca, smatraju iskusni kuvari. 

Potrebno je

  • 2 jajeta
  • 2 prstohvata soli
  • 2 kašičice ulja
  • 10 kašika griza (8 plus 2)

Priprema:

U jednoj posudi umutite sneg od belanaca. Dodajte žumanca i dobro sjedinite. Zatim sipajte ulje pa postepeno dodajte 8 kašika griza. Kada bude gustine kao gust puding dodajte još 2 kašike griza. Posolite. Ostavite 20 minuta da nabubri. Kad supa provri, umočite kašiku u dodajte kašiku u nju pa zahvatite smesu za knedle. Nemojte da uzimate punu kašiku, da  knedle ne budu prevelike. Od poslednje dodate knedle, kuvajte još desetak minuta. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading