PEKSIMETI Jugoslovenski brzi uštipci koje je znala da pravi svaka domaćica, a savršeni uz džem i čaj
Brzi uštipci bez narastanja, a svaki zalogaj je raj za nepca.
Priprema:
- 600 g brašna
- 300 ml tečnog jogurta
- 2 jaja
- 50 ml toplog mleka
- 1 prašak za pecivo
- so
- ulje za prženje
Priprema:
U jednu posudu stavite brašno, so i prašak za pecivo. Dobro izmešajte pa dodajte jaja, jogurt i mleko. Umutite pa zamesite testo koje se ne lepi. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo pa isecite na kocke. Pržite na zagrejanom ulju. Ocedite uštipke na ubrusu pa premažite džemom ili prilogom po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
MEKIKE OD PIRE KROMPIRA SOČNIJE OD KLASIČNIH Bez čekanja da testo naraste, a tope se u ustima
Služite tople uz jogurt ili kiselo mleko.
EKSPRES UŠTIPCI Gotovi za 5 minuta, a svakim zalogajem vraćaju vreme unazad
Valjajte ih u prah šećer ili služite uz krem po želji.
DOMAĆE MEKIKE SE SMAŽU U TRENU Mekane i vazdušaste, prosto se tope u ustima
Samo dodajte jogurt ili prilog po želji.
UŠTIPCI KOJI VRAĆAJU VREME UNAZAD Zaboravljeni miris kuhinje naših baka
Sočni i slasni, savršeni za doručak ili večeru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)