SOMOT TEHNIKA Kineski način kuvanja mesa zbog kog će biti mekano i sočno

Izvor: Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Biće mekano i preukusno, a izuzetno je popularna tehnika.

somot tehnika
Shutterstock

Izuzetno popularan metod kuvanja mesa u Kini, zbog čega dobija baršunastu teksturu. Ova tehnika se naziva "somot" i idealna je za mariniranje malih komada mesa. Zahteva potapanje mesa u kombinaciju skroba. Ovu tehniku možete da koristite za sve vrste mesa, ali je bitno da svaki komad tanko isečete, na komade veličine zalogaja.

Možda vas zanima:

"Somot tehnika"

Pripremite srednju posudu pa dodajte soja sos i malo susamovog ulja (začine). Dodajte tanko sečeno meso. Umešajte kašiku po kašiku ulja i kukuruznog skroba pa nastavite da mešate, sve dok marinada ne prekrije meso. Ostavite tako pola sata, a najbolje preko noći u frižideru.

 

 

img
04. 04. 2025 07:13

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

img
04. 04. 2025 14:20

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

img
16. 04. 2025 05:09

U 10 SATI! Poslanici Skupštine Srbije danas nastavljaju raspravu o novoj vladi

img
12. 04. 2025 07:50

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
08. 04. 2025 13:52

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

img
11. 04. 2025 12:35

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

img
16. 04. 2025 05:05

DANAS DO 28 STEPENI! U dva dela Srbije upaljeni alarmi! Brzo stiže novi talas kiše, evo i kada

img
14. 04. 2025 08:58

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

img
06. 04. 2025 10:27

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

Komentari (0)