SOMOT TEHNIKA Kineski način kuvanja mesa zbog kog će biti mekano i sočno
Biće mekano i preukusno, a izuzetno je popularna tehnika.
Izuzetno popularan metod kuvanja mesa u Kini, zbog čega dobija baršunastu teksturu. Ova tehnika se naziva "somot" i idealna je za mariniranje malih komada mesa. Zahteva potapanje mesa u kombinaciju skroba. Ovu tehniku možete da koristite za sve vrste mesa, ali je bitno da svaki komad tanko isečete, na komade veličine zalogaja.
"Somot tehnika"
Pripremite srednju posudu pa dodajte soja sos i malo susamovog ulja (začine). Dodajte tanko sečeno meso. Umešajte kašiku po kašiku ulja i kukuruznog skroba pa nastavite da mešate, sve dok marinada ne prekrije meso. Ostavite tako pola sata, a najbolje preko noći u frižideru.
Možda vas zanima:
TAJNI SASTOJAK ZA TESTO Kiflice će biti mekane, sočne i sveže i do 5 dana
Trik je jednostavan, a pecivo će biti savršeno.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SAVRŠEN PIRINAČ Dodajte ovu namirnicu i neće biti lepljiv već rastresit
Potrebna je samo jedna namirnica, a pirinač će biti savršen.
SPREČITE KROMPIR DA PROKLIJA Trik je jednostavan, a provereno rešava problem u trenu
Trik je jednostavan, a provereno radi.
MAĐARICE OVAKO PRAVE PUNJENE PAPRIKE Ove 4 razlike su ključne, a mnogo utiču na ukus
Trikovi su jednostavni, a jelo ispadne fenomenalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)