ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica mekana kao duša, kao ona iz bakine kuhinje
Neodoljiva i sočna, za sve prilike.
Potrebno je
Za testo:
- pola kg brašna
- 3 dl mleka
- 1 dl ulja
- 1 kašika šećera
- 1 jaje
- 1 kvasac
- rendana limunova korica
- malo soli
Za nadev:
- 200 g oraha
- 2 kašike šećera
- 1 dl toplog mleka
- rendana limunova korica
Priprema
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U malo mleka sa soli i šećera rastvorite kvasac, pa kad krene da peni dodajte u brašno. Dodajte ulje, jaje i rendanu limunovu koricu pa zamesite testo. Pokrijte ga krpom i ostavite da nadođe. Podelite nadošlo testo na 2 dela, pa razvaljajte na pobrašnjenoj površini. Orahe sjedinite sa šećerom, grožđem natopljenim u rumu i toplim mlekom. Nadev ravnomerno rasporedite preko testa, pa zarolajte u oblik štrudle. Prebacite na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite sa malo margarina. Pecite štrudle 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni, pa pojačajte na 180 i pecite još 20 minuta. Na kraju, pojačajte na 200 stepeni i dopecite još 10 minuta. Izvadite i opet premažite margarinom, pa ostavite pokriveno krpom da se prohladi. Pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za neodoljivu poslasticu, biće mekana i sočna
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Mekana i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Očaravajuća poslastica kojoj nema ravne, a miriše na ljubav
Fenomenalna štrudla raspametiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)