ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica mekana kao duša, kao ona iz bakine kuhinje
Neodoljiva i sočna, za sve prilike.
Potrebno je
Za testo:
- pola kg brašna
- 3 dl mleka
- 1 dl ulja
- 1 kašika šećera
- 1 jaje
- 1 kvasac
- rendana limunova korica
- malo soli
Za nadev:
- 200 g oraha
- 2 kašike šećera
- 1 dl toplog mleka
- rendana limunova korica
Priprema
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U malo mleka sa soli i šećera rastvorite kvasac, pa kad krene da peni dodajte u brašno. Dodajte ulje, jaje i rendanu limunovu koricu pa zamesite testo. Pokrijte ga krpom i ostavite da nadođe. Podelite nadošlo testo na 2 dela, pa razvaljajte na pobrašnjenoj površini. Orahe sjedinite sa šećerom, grožđem natopljenim u rumu i toplim mlekom. Nadev ravnomerno rasporedite preko testa, pa zarolajte u oblik štrudle. Prebacite na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite sa malo margarina. Pecite štrudle 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni, pa pojačajte na 180 i pecite još 20 minuta. Na kraju, pojačajte na 200 stepeni i dopecite još 10 minuta. Izvadite i opet premažite margarinom, pa ostavite pokriveno krpom da se prohladi. Pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za mekanu i aromatičnu poslasticu koja budi sva čula
Mirisna i preukusna, uzećete parče više.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica za pravo uživanje, klasik koji samo dobija na popularnosti
Poslastica kojoj nije moguće odoleti, najbolje stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja osvaja na prvi zalogaj, za prave sladokusce
Klasik bez premca obožavaće cela porodica.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, a miriše na nedelju
Neodoljiva i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)