ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica mekana kao duša, kao ona iz bakine kuhinje

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Neodoljiva i sočna, za sve prilike.

štrudla
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • pola kg brašna
  • 3 dl mleka
  • 1 dl ulja
  • 1 kašika šećera
  • 1 jaje
  • 1 kvasac
  • rendana limunova korica
  • malo soli

Za nadev:

  • 200 g oraha
  • 2 kašike šećera
  • 1 dl toplog mleka
  • rendana limunova korica

Priprema

Rernu zagrejte na 150 stepeni. U malo mleka sa soli i šećera rastvorite kvasac, pa kad krene da peni dodajte u brašno. Dodajte ulje, jaje i rendanu limunovu koricu pa zamesite testo. Pokrijte ga krpom i ostavite da nadođe. Podelite nadošlo testo na 2 dela, pa razvaljajte na pobrašnjenoj površini. Orahe sjedinite sa šećerom, grožđem natopljenim u rumu i toplim mlekom. Nadev ravnomerno rasporedite preko testa, pa zarolajte u oblik štrudle. Prebacite na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite sa malo margarina. Pecite štrudle 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni, pa pojačajte na 180 i pecite još 20 minuta. Na kraju, pojačajte na 200 stepeni i dopecite još 10 minuta. Izvadite i opet premažite margarinom, pa ostavite pokriveno krpom da se prohladi. Pospite šećerom u prahu. Prijatno!

@moja.trpeza GREŠKE KADA PRŽITE JAJA Ovako se nikada neće lepiti za tiganj, ni biti gumena #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza


 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading