ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica mekana kao duša, kao ona iz bakine kuhinje
Neodoljiva i sočna, za sve prilike.
Potrebno je
Za testo:
- pola kg brašna
- 3 dl mleka
- 1 dl ulja
- 1 kašika šećera
- 1 jaje
- 1 kvasac
- rendana limunova korica
- malo soli
Za nadev:
- 200 g oraha
- 2 kašike šećera
- 1 dl toplog mleka
- rendana limunova korica
Priprema
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U malo mleka sa soli i šećera rastvorite kvasac, pa kad krene da peni dodajte u brašno. Dodajte ulje, jaje i rendanu limunovu koricu pa zamesite testo. Pokrijte ga krpom i ostavite da nadođe. Podelite nadošlo testo na 2 dela, pa razvaljajte na pobrašnjenoj površini. Orahe sjedinite sa šećerom, grožđem natopljenim u rumu i toplim mlekom. Nadev ravnomerno rasporedite preko testa, pa zarolajte u oblik štrudle. Prebacite na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite sa malo margarina. Pecite štrudle 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni, pa pojačajte na 180 i pecite još 20 minuta. Na kraju, pojačajte na 200 stepeni i dopecite još 10 minuta. Izvadite i opet premažite margarinom, pa ostavite pokriveno krpom da se prohladi. Pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za neodoljivu poslasticu, biće mekana i sočna
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Mekana i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Očaravajuća poslastica kojoj nema ravne, a miriše na ljubav
Fenomenalna štrudla raspametiće i one izbirljive.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)