TRILEĆE Kolač sa 3 vrste mleka po starom baba Jelinom receptu, prste da poližete
Fenomenalan desert uspeće svima, a ukusa koji priča priče.
Za biskvit:
- 5 jaja
- 150 g šećera
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica vanilin šećera
Za sirup:
- 400 ml mleka
- 200 ml slatke pavlake (ili kisele pavlake)
- 200 ml kondenzovanog mleka (ili 200 ml običnog mleka sa 200 g šećera)
Za krem:
- 500 ml slatke pavlake (za šlag)
- 200 g kisele pavlake
- 200 g krem sira
- 2 kašike šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Dodajte vanilu. Zasebno, pomešajte brašno sa praškom za pecivo pa ih polako dodajte u smesu sa jajima. Sjedinite dobro pa izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kad čačkalica izađe suva, biskvit je gotov. Pustite da se potpuno prohladi. Sve sastojke sipajte u veliku posudu pa dobro promešajte. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Umešajte krem siri kiselu pavlaku. Izvadite prohlađen biskvit pa stavite na poslužavnik. Sirup prelijte ravnomerno preko biskvita. Kad biskvit upije sirup nanesite krem pa ga ravnomerno rasporedite. Ostavite kolač u frižideru preko noći.
Možda vas zanima:
TRILEĆE Tradicionalni recept za kolač koji se topi u ustima, a uspeva svima
Sočan i mekan, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNO TRILEĆE PO BAKA MIRINOM RECEPTU Uspeva i početnicima u kuhinji
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
BAKLAVA SA MLEKOM Sočna i slatka, po receptu koji se prenosi generacijama
Sočna baklava raspametiće i one izbirljive.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)