TRILEĆE Kolač sa 3 vrste mleka po starom baba Jelinom receptu, prste da poližete
Fenomenalan desert uspeće svima, a ukusa koji priča priče.
Za biskvit:
- 5 jaja
- 150 g šećera
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica vanilin šećera
Za sirup:
- 400 ml mleka
- 200 ml slatke pavlake (ili kisele pavlake)
- 200 ml kondenzovanog mleka (ili 200 ml običnog mleka sa 200 g šećera)
Za krem:
- 500 ml slatke pavlake (za šlag)
- 200 g kisele pavlake
- 200 g krem sira
- 2 kašike šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Dodajte vanilu. Zasebno, pomešajte brašno sa praškom za pecivo pa ih polako dodajte u smesu sa jajima. Sjedinite dobro pa izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kad čačkalica izađe suva, biskvit je gotov. Pustite da se potpuno prohladi. Sve sastojke sipajte u veliku posudu pa dobro promešajte. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Umešajte krem siri kiselu pavlaku. Izvadite prohlađen biskvit pa stavite na poslužavnik. Sirup prelijte ravnomerno preko biskvita. Kad biskvit upije sirup nanesite krem pa ga ravnomerno rasporedite. Ostavite kolač u frižideru preko noći.
Možda vas zanima:
TRILEĆE Tradicionalni recept za kolač koji se topi u ustima, a uspeva svima
Sočan i mekan, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNO TRILEĆE PO BAKA MIRINOM RECEPTU Uspeva i početnicima u kuhinji
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
BAKLAVA SA MLEKOM Sočna i slatka, po receptu koji se prenosi generacijama
Sočna baklava raspametiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)