TRILEĆE Kolač sa 3 vrste mleka po starom baba Jelinom receptu, prste da poližete
Fenomenalan desert uspeće svima, a ukusa koji priča priče.
Za biskvit:
- 5 jaja
- 150 g šećera
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica vanilin šećera
Za sirup:
- 400 ml mleka
- 200 ml slatke pavlake (ili kisele pavlake)
- 200 ml kondenzovanog mleka (ili 200 ml običnog mleka sa 200 g šećera)
Za krem:
- 500 ml slatke pavlake (za šlag)
- 200 g kisele pavlake
- 200 g krem sira
- 2 kašike šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Dodajte vanilu. Zasebno, pomešajte brašno sa praškom za pecivo pa ih polako dodajte u smesu sa jajima. Sjedinite dobro pa izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kad čačkalica izađe suva, biskvit je gotov. Pustite da se potpuno prohladi. Sve sastojke sipajte u veliku posudu pa dobro promešajte. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Umešajte krem siri kiselu pavlaku. Izvadite prohlađen biskvit pa stavite na poslužavnik. Sirup prelijte ravnomerno preko biskvita. Kad biskvit upije sirup nanesite krem pa ga ravnomerno rasporedite. Ostavite kolač u frižideru preko noći.
Možda vas zanima:
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
TRILEĆE SA PISTAĆIMA Čuveni desert na moderan način, pravi se lako, a budi sva čula
Fenomenalni desert mekan kao duša, za prave sladokusce.
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
TRILEĆE Donosimo vam originalni recept za najsočniji kolač sa mlekom
Kolač umočen u tri vrste mleka oboriće s nogu i one izbirljive.
SLASNA PITA SA PEČURKAMA Ukusa koji priča priče, a idealna za dane Božićnog posta
Sočna i drugačija, a greje dušu i telo.
MIRISNA ŠTRUDLA SA MAKOM Neodoljiva poslastica iz baka Verine kuhinje, po receptu starom 30 godina
Sočna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOM SA ŠLJIVAMA Posni specijalitet kao osmišljen za slavsku trpezu, ukusa koji se pamti
U savršenom aromatičnom spoju, prste da poližete.
POSNI SLAVSKI KOLAČ ZA SVETOG NIKOLU Recept bez mane, a gosti će biti oduševljeni
Pravoslavni vernici 19. decembra slave Svetog Nikolu. Donosimo vam recept za posni slavski kolač koji uspeva svima, a izuzetnog je ukusa.
DUNAVSKA ČORBA Neodoljiva i drugačija, krepi organizam u trenu
Dodajte prilog po želji i uživajte u ručku koji će obožavati cela porodica.
Komentari (0)