TRILEĆE Kolač sa 3 vrste mleka po starom baba Jelinom receptu, prste da poližete

Izvor: Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan desert uspeće svima, a ukusa koji priča priče.

trileće
Shutterstock

Za biskvit:

  • 5 jaja
  • 150 g šećera
  • 150 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica vanilin šećera

Za sirup:

  • 400 ml mleka
  • 200 ml slatke pavlake (ili kisele pavlake)
  • 200 ml kondenzovanog mleka (ili 200 ml običnog mleka sa 200 g šećera)

Za krem:

  • 500 ml slatke pavlake (za šlag)
  • 200 g kisele pavlake
  • 200 g krem sira
  • 2 kašike šećera u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Dodajte vanilu. Zasebno, pomešajte brašno sa praškom za pecivo pa ih polako dodajte u smesu sa jajima. Sjedinite dobro pa izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kad čačkalica izađe suva, biskvit je gotov. Pustite da se potpuno prohladi. Sve sastojke sipajte u veliku posudu pa dobro promešajte. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Umešajte krem siri kiselu pavlaku. Izvadite prohlađen biskvit pa stavite na poslužavnik. Sirup prelijte ravnomerno preko biskvita. Kad biskvit upije sirup nanesite krem pa ga ravnomerno rasporedite. Ostavite kolač u frižideru preko noći. 



 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading