TRILEĆE Sočan desert sa mlekom koji se topi u ustima, za sve svečane događaje
Mekan i lagan desert, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 6 jaja
- 1 čaša šećera
- 2 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 l mleka
- 1/2 l slatke pavlake
- 500 g karamela za trileće
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca umutite u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca sa šećerom. Sjedinite žumanca i belanca, pa dodajte brašno i pecivo i dobro umutite. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu koru izbockajte čačkalicom. Zagrejte slatku pavlaku, pa preko stavite prevrnutu koru i prellijte mlekom. Posle 5 minuta premažite kolač karamelom.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNO TRILEĆE PO BAKA MIRINOM RECEPTU Uspeva i početnicima u kuhinji
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
NEODOLJIVO TRILEĆE Recept za sve prilike ukusa koji priča priče, a nema ko vam neće tražiti još jedno parče
Fenomenalni kolač sa tri vrste mleka, za pravo uživanje.
TRILEĆE SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način koji će vas oboriti s nogu
Sočni kolač u savršenom spoju sa pistaćima, nema ko vam neće tražiti recept.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)