TRILEĆE Sočan desert sa mlekom koji se topi u ustima, za sve svečane događaje
Mekan i lagan desert, bićete oduševljeni.

Potrebno je:
- 6 jaja
- 1 čaša šećera
- 2 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 l mleka
- 1/2 l slatke pavlake
- 500 g karamela za trileće
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca umutite u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca sa šećerom. Sjedinite žumanca i belanca, pa dodajte brašno i pecivo i dobro umutite. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu koru izbockajte čačkalicom. Zagrejte slatku pavlaku, pa preko stavite prevrnutu koru i prellijte mlekom. Posle 5 minuta premažite kolač karamelom.
Možda vas zanima:

NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

SOČNO TRILEĆE PO BAKA MIRINOM RECEPTU Uspeva i početnicima u kuhinji
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.

NEODOLJIVO TRILEĆE Recept za sve prilike ukusa koji priča priče, a nema ko vam neće tražiti još jedno parče
Fenomenalni kolač sa tri vrste mleka, za pravo uživanje.

TRILEĆE SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način koji će vas oboriti s nogu
Sočni kolač u savršenom spoju sa pistaćima, nema ko vam neće tražiti recept.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

Komentari (0)