TRILEĆE Sočan desert sa mlekom koji se topi u ustima, za sve svečane događaje

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Mekan i lagan desert, bićete oduševljeni.

trileće
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 jaja
  • 1 čaša šećera
  • 2 čaše brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 l mleka
  • 1/2 l slatke pavlake
  • 500 g karamela za trileće

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca umutite u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca sa šećerom. Sjedinite žumanca i belanca, pa dodajte brašno i pecivo i dobro umutite. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu koru izbockajte čačkalicom. Zagrejte slatku pavlaku, pa preko stavite prevrnutu koru i prellijte mlekom. Posle 5 minuta premažite kolač karamelom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading